Απεβίωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος – Λίγα λόγια για το έργο του.

<span>Απεβίωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος – Λίγα λόγια για το έργο του.</span>

Απεβίωσε σημερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ σε ηλικία 81 ετών.

Σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ εκοιμήθη σήμερα το πρωί, στις 06.45. Ο Αρχιεπίσκοπος έδινε πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, ενώ το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στην Αρχιεπισκοπή.

Παρακάτω αναφέρουμε μερικές από τις δράσεις του (Πηγή: ΣΚΑΙ)

Σε τρίμηνη αργία τίθενται από αύριο, 1η Φεβρουαρίου, 12 ιερείς της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Κύπρου, οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου για να εμβολιαστούν έναντι του κορονοϊού.

Από τους 123 ιερείς της Αρχιεπισκοπής, οι 27 είναι ανεμβολίαστοι. Από αυτούς, οι 15 έκαναν δεκτό το αίτημα του Αρχιεπισκόπου για να προχωρήσουν σε εμβολιασμό κατά της νόσου Covid-19 ή εξασφάλισαν εξαίρεση για κάποιο διάστημα, εξαιτίας ιατρικών λόγων.

”Εάν δεν αλλάξουν γνώμη είναι εκτός Εκκλησίας. Δεν μπορούν να μην αναγνωρίζουν τον Επίσκοπό τους”, ανέφερε ο Μακαριώτατος στο ΡΙΚ, κάνοντας λόγο για ανυπακοή στον Επίσκοπο, ενώ όπως τόνισε, οι τρείς μήνες αργίας, πιθανότατα να γίνουν έξι, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και καθαίρεσή τους.

Έντονα επικριτικός, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε σε όσους ιερείς προτρέπουν τους πιστούς να μην εμβολιάζονται, όταν εδώ και δύο χρόνια η ανθρωπότητα πλήττεται από την πανδημία και όπως συμβαίνει παγκόσμια, έτσι και στην Κύπρο, οι Αρχές καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες αναχαίτισης του ιού.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας έστειλε αρχικά επιστολή προς τους ιερείς γεμάτη αγάπη όπως ανέφερε και καλώντας τους ιερείς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Η διορία που τους δόθηκε λήγει αργά απόψε το βράδυ και εφόσον δεν αλλάξουν γνώμη τίθενται εκτός Εκκλησίας.

Εάν Μητρόπολη δεχθεί ιερέα που θα τεθεί σε αργία, η Αρχιεπισκοπή θα περικόψει από την εν λόγω Μητρόπολη τα χρήματα που της αντιστοιχούν για τους μισθούς των ιερέων της.

 

Μία άποψη για το “Απεβίωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος – Λίγα λόγια για το έργο του.

  1. Δημήτριος Χατζηνικολάου

    Χρυσόστομος: «”Εάν δεν αλλάξουν γνώμη είναι εκτός Εκκλησίας. Δεν μπορούν να μην αναγνωρίζουν τον Επίσκοπό τους”, ανέφερε ο Μακαριώτατος στο ΡΙΚ, κάνοντας λόγο για ανυπακοή στον Επίσκοπο, ενώ όπως τόνισε, οι τρείς μήνες αργίας, πιθανότατα να γίνουν έξι, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και καθαίρεσή τους.»

    Ὁ ψευδεπίσκοπος Χρυσόστομος «Κύπρου» συνέπλεε μέ τούς ψευδεπισκόπους τῆς «Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος» στίς ἕξ αἱρέσεις, ἤτοι (1) Οἰκουμενισμόν, (2) Σεργιανισμόν, (3) Οὐνιτισμόν (ἀπό 7-12-1965, ὅταν ἔγινεν ἐπισήμως «ἄρσις τῆς ἀκοινωνησίας» μέ τόν «πάπαν»), (4) Νεο-εικονομαχίαν, (5) Νεο-αρειανισμόν, καί (6) τήν αἵρεσιν τοῦ «ὁ θάνατός σου ἡ ζωή μου», μέ τά «ἐμβόλια», τά ὁποῖα παρεσκευάσθησαν μέ κυτταρικές σειρές φονευθέντων ἐπί τῷ σκοπῷ αὐτῷ ἐμβρύων. Ἐπίσης, συνέπλεε καί μέ τά πολλά σχίσματα, ἤτοι (1) τό Ἑορτολογικόν, (2) τό Αὐστραλιανόν, (3) τό Οὐκρανικόν, (4) τό «ἐμβολιαστικόν» κ.ἄ. Ἡ ἀνάρτησις αὐτή ἐπιβεβαιώνει τό τελευταῖον, ἐφόσον κάμνει σαφές ὅτι ὁ Χρυσόστομος ἐθεώρει ὡς «ἐκτός Ἐκκλησίας» τούς ἀρνουμένους νά δεχθοῦν καί ὑλοποιήσουν τό ἄκρως Σατανικόν κήρυγμά του ὑπέρ τῶν δαιμονικῶν καί «θανατηφόρων ἐνέσεων» (V. Zelenko).
    ΥΓ. Τά σχόλια πρέπει νά γράφωνται ἀλλοῦ καί νά μεταφέρωνται ἐδῶ. Ἀπ’ εὐθείας ἐδῶ δέν μποροῦν νά γραφοῦν, διότι ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ.

Αφήστε ένα σχόλιο