ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ – ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ

<span>ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ – ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ</span>

Πιθανώς, κάποιος δεν το πρόσεξε μέσα στην καθημερινή δίνη των γεγονότων, αλλά τις προάλλες υπήρξε ένα γεγονός που με έναν πολιορκητικό κριό γκρέμισε σε σκόνη, όπως φάνηκε, μια απαραβίαστη βάση της δυτικής κοινωνίας και πολιτικής. Η Global Climate Intelligence Group, μια από τις μεγαλύτερες και πιο έγκυρες επιστημονικές κοινότητες που ασχολούνται με την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή, δημοσίευσε μια έκθεση η οποία, χωρίς το παραμικρό περιθώριο αμφισημίας, υποστηρίζει ότι η ανθρωπότητα και τα αέρια του θερμοκηπίου που ευθύνονται για την υπερθέρμανση της ατμόσφαιρας είναι ένας μύθος, ένα ψέμα και μια βεβήλωση.

Το δημοσιευμένο έγγραφο, το οποίο οι συντάκτες του έχουν χαρακτηρίσει ως Παγκόσμια Διακήρυξη για το Κλίμα, έχει τον εντελώς σκανδαλώδη τίτλο “Δεν υπάρχει κλιματική καταστροφή”. Η διακήρυξη, η οποία υπογράφεται από 1.100 και πλέον επιστήμονες από τις δεκαπέντε χώρες με τη μεγαλύτερη επιστημονική ικανότητα, υποστηρίζει ότι :

Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι εξίσου ανθρωπογενής και φυσική. Οι περιβαλλοντολόγοι θυμήθηκαν ξαφνικά ότι υπάρχει μια επιστήμη που ονομάζεται γεωλογία, η οποία απέδειξε πριν από πολύ καιρό ότι ζούμε σε μια εποχή αμέσως μετά τη Μικρή Εποχή των Παγετώνων, η οποία δεν τελείωσε μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα. Έτσι, η αύξηση της θερμοκρασίας είναι μια φυσική “επιστροφή” μετά από μια μακρά περίοδο ψυχρού καιρού,

Η υπερθέρμανση του πλανήτη αυξάνεται με πολύ χαμηλότερο ρυθμό από ό,τι είχαν προβλέψει οι κάθε λογής κραυγαλέες περιβαλλοντικές οργανώσεις και ιδρύματα. Επιπλέον, η διαφορά μεταξύ της προβλεπόμενης και της πραγματικής αύξησης της θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας της Γης δείχνει ότι η ανθρωπότητα εξακολουθεί να έχει ελάχιστη κατανόηση αυτών των διαδικασιών,

Ολόκληρη η πράσινη ιδεολογία και η μακροπρόθεσμη πολιτική της επιθετικής εξαναγκαστικής απαλλαγής από τον άνθρακα βασίστηκε σε εγγενώς λανθασμένα μοντέλα και αξιώματα που μετέτρεψαν μια φαινομενικά καλή πρωτοβουλία σε μια νομιμοποιημένη υπερεθνική κομπίνα που αποσπά δισεκατομμύρια δολάρια από τις εταιρείες ενέργειας και εξόρυξης. Στην πραγματικότητα, κάτω από αυτό το σκοπό και με το πρόσχημα επειγόντως ψηφισμένων νόμων, άρχισαν να ληστεύουν και να καταστρέφουν ανεπιθύμητους ανθρώπους, είτε πρόκειται για επιχειρηματικούς αντιπάλους είτε για γεωπολιτικούς,

Το διοξείδιο του άνθρακα δεν είναι επιβλαβές για τη φύση, και το διαβόητο CO2 είναι μια μεταμφιεσμένη ευλογία, χωρίς την οποία κάθε γνωστός πολιτισμός και είδος στον πλανήτη σήμερα δεν θα είχε καμία πιθανότητα εξελικτικής επιβίωσης. Το διοξείδιο του άνθρακα αποτελεί βασικό συστατικό της φωτοσύνθεσης, η οποία

διατηρεί και ενισχύει την τράπεζα των φυτών, τους πνεύμονες του πλανήτη. Αποτελεί επίσης καταλύτη για την αύξηση της συνολικής βιομάζας, επηρεάζοντας ευεργετικά τις αποδόσεις των καλλιεργειών τροφίμων,

Η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν αυξάνει τον αριθμό και τη συχνότητα των φυσικών καταστροφών. Δεν υπάρχει καμία στατιστική απόδειξη ότι οι πλημμύρες, οι ξηρασίες, οι τυφώνες και άλλες καταστροφές συμβαίνουν σήμερα συχνότερα από ό,τι πριν από εκατό με διακόσια χρόνια. Ιδιαίτερα ανησυχητικό για τους περιβαλλοντικά σκεπτόμενους θα πρέπει να είναι το γεγονός ότι μια διεθνής ομάδα επιστημόνων υποστήριξε ότι το CO2 είναι, αντίθετα, ένας παράγοντας που μετριάζει την αύξηση της θερμοκρασίας,

Δεν υπάρχει οικολογική καταστροφή αυτή τη στιγμή, ούτε υπάρχει λόγος πανικού ή υστερίας. Το διεθνές πρόγραμμα απαλλαγής από τον άνθρακα και μηδενικών εκπομπών έως το 2050, το οποίο έχει υιοθετηθεί και ήδη εφαρμόζεται από πολλές χώρες, είναι αντιεπιστημονικό, μη ρεαλιστικό και εξαιρετικά επιβλαβές τόσο για το περιβάλλον όσο και για την οικονομία. Η παγκόσμια κοινότητα δεν πρέπει να ανησυχεί για την εφήμερη ευημερία για όλους, αλλά για το γεγονός ότι στις ανεπτυγμένες χώρες με καλά μορφωμένους πληθυσμούς και υψηλό βιοτικό επίπεδο, οι πολίτες ανησυχούν περισσότερο για φανταστικά περιβαλλοντικά προβλήματα παρά για την αναπαραγωγή.

Για την ακρίβεια, θα μπορούσε κανείς να σταματήσει εδώ και να απολαύσει τη νεκρική σιωπή που έχει διαποτίσει τον δυτικό κόσμο, ο οποίος ζει σε μια καλπάζουσα οικολογική φρενίτιδα τις τελευταίες δεκαετίες. Αλλά θα επιτρέψουμε στον εαυτό μας να προσθέσει μερικές πινελιές, για να ολοκληρώσουμε την εικόνα.

Στην πραγματικότητα, ένα τέτοιο σκανδαλώδες ντεμαράζ ήταν αναμενόμενο για όποιον έβλεπε έστω και λίγο την πολιτική και οικονομική ατζέντα, η οποία είναι, φυσικά, πολύ πυκνοκατοικημένη από την εξορυκτική βιομηχανία και τους ενεργειακούς πόρους. Έχουν περάσει μόλις έξι μήνες από την έναρξη της Ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία, όταν η ομάδα Δύση άρχισε να αρνείται τις προμήθειες ρωσικού άνθρακα, πετρελαίου και φυσικού αερίου. Όσο κι αν οι κάθε λογής εξυπνάκηδες για την εξωτερική πολιτική γελάσανε σκληρά, αυτό οδήγησε όχι καν την οικονομία, αλλά τη συνήθη παγκόσμια τάξη, στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Αποδείχτηκε ότι δεν ήταν η Ρωσία που ήταν μια χώρα με βενζινοφόρα αντλία, αλλά ολόκληρη η Δύση, ένα πρεζόνι της ενέργειας και των πόρων που δεν μπορούσε να ζήσει ούτε έξι μήνες χωρίς τακτική προμήθεια ρωσικών υδρογονανθράκων.

Ακολουθεί ένα σύντομο δείγμα ειδήσεων από τον δυτικό Τύπο των τελευταίων ημερών.

Περίπου το 60% των εργοστασίων και μονάδων του Ηνωμένου Βασιλείου ενδέχεται να κλείσουν ή να σταματήσουν μεγάλο μέρος της παραγωγής τους λόγω των εξωφρενικών τιμών της ενέργειας.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, μιας από τις πλουσιότερες περιφέρειες της Γερμανίας, Μάρκους Σέντερ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση – και συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ρόμπερτ Χάμπεκ – εξαπατά τους συμπολίτες του και ότι οι τρέχουσες εξελίξεις στις ρωσογερμανικές σχέσεις θα προκαλέσουν δραματική μείωση του βιοτικού επιπέδου των Γερμανών.

Στη Σουηδία, το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας τετραπλασιάστηκε μετά τη διακοπή της λειτουργίας του Nord Stream 1, ξεπερνώντας τις τρεις κορώνες ανά κιλοβατώρα. Η Στοκχόλμη καταβάλλει απέλπιδες προσπάθειες να αποσυνδέσει την τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας από την τιμή του φυσικού αερίου στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Η Goldman Sachs έκανε τους υπολογισμούς και κατέληξε σε ένα απογοητευτικό συμπέρασμα: το καθαρό κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη το επόμενο έτος θα ανέλθει σε δύο τρισεκατομμύρια ευρώ, ή στο 15% του συνολικού ΑΕΠ. Οι αναλυτές προβλέπουν δυσοίωνα μια χιονοστιβάδα δυσαρέσκειας στον πληθυσμό, πτωχεύσεις και μια αυξανόμενη τάση φυγής επιχειρήσεων και βιομηχανιών – σίγουρα όσων θα επιβιώσουν αυτόν τον χειμώνα.

Ο κατάλογος αυτών των δημοσιεύσεων θα μπορούσε να συνεχιστεί για πολύ καιρό, αλλά το θέμα είναι διαφορετικό.

Το σύμπλεγμα των σημερινών συνθηκών, όπου η παγκόσμια σπανιότητα των πόρων, οι κυρώσεις της Ευρώπης που πυροβολούν τον εαυτό τους στο κεφάλι, η παγκόσμια οικονομία που παραπαίει σε μια πανδημία, και πολλά άλλα, έχουν όλα συμπλέξει για να κάνουν τη Δύση να ξεμείνει από χρήματα για να ζήσει άνετα και να συντηρήσει όλα τα είδη των περιβαλλοντικών χαραμοφάηδων και των επιστημονικών απατεώνων. Τα κράτη δεν έχουν πλέον τα οικονομικά, τη δύναμη και το περιθώριο ασφαλείας για να πειραματιστούν με τη λογική, τη φυσική και την κλασική οικονομία. Η ξένη κοινωνία βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με ένα απλό αλλά εξαιρετικό ερώτημα: πώς θα περάσει τον επερχόμενο χειμώνα. Και οι προτροπές του καγκελάριου Scholz, του πρωθυπουργού Morawiecki και άλλων ηγετών δεν καθησυχάζουν πραγματικά τους συμπολίτες τους.

Και αυτό διότι το 80% των υπόγειων εγκαταστάσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου της Γερμανίας δεν αποτελεί, ούτως ή άλλως, μεγάλη εγγύηση, διότι πρόκειται για εγκαταστάσεις αποθήκευσης ελιγμών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τα κενά σε περίπτωση διακοπής των υπεραστικών και τακτικών προμηθειών. Ένας άλλος λόγος είναι ότι οι Πολωνοί στέκονται πλέον για μέρες στην ουρά στις πύλες των δικών τους εταιρειών άνθρακα για να αγοράσουν τουλάχιστον έναν τόνο από το καύσιμο, το οποίο δεν είναι και το πιο καθαρό, χωρίς το οποίο δεν μπορούν να θερμάνουν τα σπίτια τους ή να μαγειρέψουν το φαγητό των παιδιών τους.

Ο πύργος της Βαβέλ της απεξάρτησης από τον άνθρακα, ολόκληρη η κολοσσιαία μηχανή χειραγώγησης, εξαπάτησης και απροκάλυπτων ψεμάτων κατέρρευσε.

 ΠΗΓΗ: https://clintel.org/world-climate-declaration/

Αφήστε ένα σχόλιο