Επιδιώκουν «αποστρατιωτικοποίηση» της Κύπρου για χάρη της Ουκρανίας

<span>Επιδιώκουν «αποστρατιωτικοποίηση» της Κύπρου για χάρη της Ουκρανίας</span>

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Δημήτρη Λιάτσου με τον δόκτωρ ιστορικών επιστημών της ν Κύπρο, Νίκο Κουζούπη: “Επιδιώκουν «αποστρατιωτικοποίηση» της Κύπρου για χάρη της Ουκρανίας”

 

 

Συνεχείς πιέσεις δέχεται η αδελφή Κύπρος, όπως εξάλλου και η Ελλάδα, προκειμένου να στείλει όλο τον σοβιετικό-ρωσικό οπλισμό της στην Ουκρανία. Κάτι που, πρακτικά, σημαίνει παράδοση της Κύπρου στις 40.000 στρατό του «Αττίλα».

Καλεσμένος του Δημήτρη Λιάτσου ο δόκτωρ ιστορικών επιστημών στην Κύπρο, Νίκος Κουζούπης.

 

Κίνδυνος για την Κύπρο
-Καίριος ο ρόλος της Σοβιετικής Ένωσης και σήμερα της Ρωσίας στο μεγάλο εθνικό ζήτημα για τον Ελληνισμό, το Κυπριακό.

-Όταν οι ΗΠΑ τιμωρούσαν με εμπάργκο όπλων το θύμα, την Κύπρο, μετά την τουρκική εισβολή, η μεγαλόνησος έβρισκε οπλισμό κυρίως από τη Ρωσία και την ΕΣΣΔ. Και αυτά τα όπλα που η Κύπρος έχει για την άμυνά της απέναντι σε 40.000 κατοχικά στρατεύματα, σήμερα πιέζεται η Λευκωσία να τα δώσει στην Ουκρανία. Πρακτικά, δηλαδή, να μείνει η νήσος απροστάτευτη.

-Αν και μονόπλευρη η πληροφόρηση της κοινής γνώμης στην Κύπρο, όπως και σε όλο τον δυτικό κόσμο, ένα σημαντικό μέρος της πρόσκειται φιλικά προς τη Ρωσία.

Χρυσοπληρώνουν οι Έλληνες το αέριο
-Τέσσερις φορές ακριβότερο (από 540 εκ. στα 2 δισ. δολάρια) πληρώνουν οι Έλληνες το φυσικό αέριο, εξαιτίας της πρόσδεσης της Ελλάδας -με κυβερνητική «επιλογή» – στις τιμές που καθορίζουν τα Χρηματιστήρια – τέρατα, ενώ θα ήταν δυνατόν να κλείσει η χώρα μας φτηνότερα συμβόλαια απευθείας με τη Ρωσία.

Το επισημαίνει στην άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξή του, την οποία παρουσιάζει ο Δ.Λιάτσος, ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, Αντρέϊ Μασλόφ, ο οποίος τονίζει ότι, παρά τα όσα λέγονται περί μείωσης των εισαγωγών ρωσικού αερίου από την Ελλάδα κατά 50%, στην πραγματικότητα το ποσοστό είναι μόνο 10%.

Ο ίδιος, επίσης, αφήνει λίαν ενδιαφέρουσες αιχμές, σημειώνοντας ότι οι Έλληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες στον χώρο της ενέργειας ουδόλως φαίνεται να συμφωνούν με τις έως τώρα πολιτικές της ελληνικής κυβέρνησης.

Δείτε εδώ τη συνέντευξη του Andrey Maslov στο εκδοτικό Izvestia: https://iz.ru/1412836/elnar-bainazaro…

-Η ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας που προωθήθηκε ιδιαίτερα επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, τινάχθηκε στον αέρα. Ως γνωστόν, μάλιστα, το 2007, κάηκε η Πελοπόννησος και η μισή Ελλάδα. Κάτι που ορισμένοι απέδωσαν στο ότι η τότε κυβέρνηση επεδίωκε να αναπτύξει την ενεργειακή συνεργασία με τη Ρωσία.

 

Leave a Comment