Η «ΚΙΒΩΤΟΣ» ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ

<span>Η «ΚΙΒΩΤΟΣ» ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ</span>

Μιας και ασχολήθηκε ο πάσα ένας – ερμηνεία σε mail, της κοινωνίας κατά Κοντογιώργη και θέμα άλλης μεγάλης κουβέντας – σε αντίθεση με όσα δημόσια υπερασπίζεται, ας ασχοληθώ και εγώ με το φλέγον θέμα των ημερών, την κιβωτό του πατρός Αντωνίου, έχοντας βρε αδερφέ και μία εμπειρία, ζώντας από κοντά την εκκλησία, μέχρι την ενηλικίωσή μου.

Ξεκινώντας να γράφω και παρά τον φόβο, κάποιοι να σταματήσουν τώρα την ανάγνωση, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω την θέση και τις απόψεις μου.

Η κάθε θρησκεία, όπως η πλειοψηφία των ανθρώπων, την εννοεί, την καταλαβαίνει και την υπηρετεί, αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη της κοινωνίας των ανθρώπων. Ως ένα μικρό παράδειγμα για να μην μακρηγορούμε, καμία σχέση δεν έχουν οι διδαχές του Ιησού , με αυτά που εφαρμόζει επί του πρακτέου, η εκκλησία σήμερα. Κατ’ αρχάς η εκκλησία είναι ο λαός και όχι η με στρατιωτικού τύπου διοίκησή της, με βαθμοφόρους, εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα.

Επίσης δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα Αντώνιο, οπότε είμαι αντικειμενικός παρατηρητής και γήινος κριτής του.

Κατ’ αρχάς θα δηλώσω υπερασπιστής του, με κίνδυνο τα στοιχεία στην πορεία, να με διαψεύσουν.

Αυτός ο άνθρωπος διότι περί ανθρώπου πρόκειται, είναι αμαρτωλός, όπως λέει και η θρησκεία, διότι όπως και σε εμένα του αρέσουν τα μήλα.

Επομένως έχει εκ γεννήσεως ελαφρυντικά.

Ας σοβαρευτούμε.

Αυτό που δημιούργησε ο συγκεκριμένος, από την σκέψη, το πέρασμα στην πράξη και την συνέχισή του, είναι άξια σεβασμού και συγχαρητηρίων. Ποιος από τους κριτές του, έστω και χωρίς έννομο συμφέρον, σκέφτηκε ή υλοποίησε, κάτι ανάλογο;

Από εκεί και πέρα, μέχρι τις σημερινές καταγγελίες, έχει κυλήσει πολύ νερό στο ποτάμι και πολύ χρήμα στο τραπέζι ή και κάτω από αυτό.

Δεν θα δικαιολογήσω τίποτα από ότι συνέβη, αν συνέβη, αλλά υπάρχουν πάμπολλες οικογένειες όπου τα αδέρφια δεν μιλούν μεταξύ τους, άλλες στις οποίες σκοτώνονται, άλλες στις οποίες βιάζονται.

Στην οικογένεια της επίσημης εκκλησίας βρίθουν περιστατικά εκπροσώπων της, που αφορούν σεξουαλικά, οικονομικά, θρησκευτικά σκάνδαλα, τα οποία αντιμετωπίζονται κατά περίσταση και πάντα προσπαθώντας να λυθούν εκ των έσω, διότι αφορά πρώτα την εκκλησία και δεύτερον για να μην «σκανδαλιστεί» το ποίμνιο.

Τι συνέβη στην συγκεκριμένη περίπτωση, η οποία δεν είναι αποκομμένη από ότι έχει συμβεί τον τελευταίο καιρό και όχι μόνο στην χώρα μας.

Μία υπενθύμιση μόνο για όσους έχουν ασθενή μνήμη.

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ο βουλευτής Νίκος Γεωργιάδης να ασελγεί σε αγοράκια. Αθωώθηκε.

Η εισαγγελέας Μαργαρίτη, αποπέμφθηκε, διότι κατάγγειλε την ύπαρξη δωματίου ακολασίας, μέσα στο δικαστικό μέγαρο Γρεβενών.

Ο Φουρθιώτης ο οποίος προμήθευε επώνυμους και επώνυμες, ακούγονται πολλά και για την βουλή των Ελλήνων, κυκλοφορεί ελεύθερος.

Ο Λιγνάδης, άνθρωπος του πολιτισμού, έπεσε στα μαλακά, διότι είχε σχέσεις με την ως άνω αμαρτωλή βουλή.

Ο Πάτσης, το ίδιο.

Η πρόεδρος της δημοκρατίας σε βίντεο του διαδικτύου, εμφανίζεται σε παιδικό σταθμό, να κάνει μαθήματα σεξουαλικού προσανατολισμού. Γιατί άραγε; Υπό ποια επιστημονική ιδιότητα ή κάλυψη;

Βουλευτές και καλλιτέχνες συμμετέχουν σε γιορτές άκρως χειραγωγούμενων και με άκρως αρρωστημένη ψυχοσύνθεση ανθρώπων.

Αλλά φταίει ο πάτερ Αντώνιος, διότι κάποιον ακούμπησε, κάποιον χάιδεψε, πριν χρόνια, κάποιος που εργαζόταν σε δομή δικής του αρμοδιότητας προέβη σε ασελγείς πράξεις. Δεν φταίει το γεγονός πως θέλουμε να σπείρουμε αμφιβολίες, να σαπίσουμε και την υπόλοιπη κοινωνία, να βάλουμε χέρι στα χρήματα και είναι πολλά που διαχειρίζεται η κιβωτός, να διαχειριστούμε εμείς τις ζωές ή τα σώματα ανηλίκων.

Να βάλουμε χέρι σε μία θρησκεία, που πολλοί από εμάς δεν πιστεύουν, αλλά κρατάει ακόμη κάποια ήθη και έθιμα, με αποτέλεσμα μία συνεκτική και δύσκολα σκορπισμένη σε κομμάτια κοινωνία.

Η πλατφόρμα youtube, όταν ανεβάζω βίντεο στο κανάλι μου, είτε θίγουν κοινωνικά, είτε πολιτιστικά, είτε οικονομικά, είτε ακόμη και χιουμοριστικά θέματα, πάντα ζητά ενημέρωση, αν το οπτικοακουστικό περιεχόμενο απευθύνεται σε παιδιά.

Που βρίσκονται οι λειτουργοί ψυχικής υγείας αυτής της χώρας, να πάρουν θέση για την δημόσια διαπόμπευση;

Θα σας απαντήσω ο ίδιος και ας μην έχω τα πτυχία και τις γνώσεις τους. Εκεί που βρίσκονται και οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους ιατροί, οι οποίοι, ακόμη και σήμερα ενάντια στην επιστήμη τους, επιμένουν να χορηγούν πειραματικά εμβόλια, τα οποία με στοιχεία των ίδιων εταιρειών που τα παρήγαγαν, δεν δημιουργούν απλά προβλήματα υγείας, αλλά προκαλούν θανάτους.

Που βρίσκονται , οι νομικοί;

Εκεί που βρίσκονται οι υπερασπιστές των παιδεραστών, των off shore εταιρειών, των τραπεζιτών, των παρανόμων και εν μία νυκτί ψηφιζόμενων νόμων.

Που βρίσκονται οι δημοσιογράφοι;

Εκεί που βρίσκονται και τα υπόλοιπα καλολαδωμένα ως το μεδούλι πιόνια, οι κατ’ όνομα δημοσιογράφοι και οι απαστράπτουσες κυρίες που κάθε βράδυ στα δελτία θίγουν τα κακώς κείμενα, εφόσον προηγουμένως έχουν περάσει από το κρεβάτι του διευθυντή ειδήσεων, που καθόλου δεν τους κακόπεσε, διότι στην κλίμακα αξιών τους υπερισχύει η θέση και το χρήμα.

Που βρίσκεται η επίσημη εκκλησία;

Η επίσημη εκκλησία, την περίοδο αυτή, λύνει τα σοβαρά προβλήματα της πανθρησκείας, επεμβαίνει σε ιατρικά θέματα, όπως οι εμβολιασμοί και τα συνακόλουθα απαγορευτικά μέτρα και ετοιμάζεται να αντικαταστήσει κάποιες από τις Mercedes των ηθικοχριστιανών ηγητόρων της.

Που βρίσκονται οι πανεπιστημιακοί;

Αν δεν γλείφουν τα καλογυαλισμένα και πανάκριβα, πληρωμένα από τον λαό παπούτσια, κάποιου βουλευτή, αν δεν επιτρέπουν στα κομματικά αποβράσματα, τον έλεγχο των πανεπιστημίων, θα ασχολούνται με την υπεράσπιση της μισής, σε σχέση με την δική μας, ακτογραμμής της Τουρκίας.

Στις περιπτώσεις των τελευταίων μηνών ή εβδομάδων, χωρίς συνωμοσιολογική διάθεση, αλλά και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια έρευνας, κατανοεί και ο πλέον αφελής πως μετά την διάλυση της παιδείας, την υιοθέτηση ενός δυτικού-υλιστικού τρόπου ζωής, την εφαρμογή μίας προτεσταντικής ηθικής , όπου ο άνθρωπος δεν έχει καμία αξία, σε αντίθεση με την αρχαιοελληνική θεώρηση και την χειραγώγηση ακόμη και της σεξουαλικότητας των ανθρώπων, (λοάτκι, pride, υιοθέτηση παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια κ.λ.π), πως
απώτερος σκοπός είναι τριπλός: Πρώτα και κύρια η καταστροφή νοητική και σωματική, όχι μόνον αυτών που δυστυχώς βιώνουν παρόμοιου είδους καταστάσεις, αλλά και αυτών που τις παρακολουθούν.

Δεύτερον η οικονομική αφαίμαξη, άλλου ενός ταμείου με διαθέσιμα κεφάλαια προς χρήση.

Τρίτον και κατά τα φαινόμενα σπουδαιότερο, η διάλυση της δομής και η διαχείριση από άλλες Μ.Κ.Ο του μεγάλου αριθμού παιδιών που θα βρεθούν χωρίς σπίτι, μόρφωση, διατροφή και υγεία.

Ας μην ξεχνάμε, πως ο Ευρωπαϊκός τύπος αναφέρει την Ελλάδα ως το μεγαλύτερο ίσως κέντρο διακίνησης ανηλίκων.

Ως συνήθως οψόμεθα.

Σταθόπουλος Κωνσταντίνος

2 Άποψη για τα “Η «ΚΙΒΩΤΟΣ» ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ

  1. Δημήτριος Χατζηνικολάου

    Ἀγαπητέ κ. Σταθόπουλε, θά συμφωνήσω στό 95% τῶν ὅσων γράφετε. Θά σταθῶ σ’ ἕνα θέμα ἀπό τά πολλά πού θίγετε, εἰς τό ὁποῖον διαφωνῶ, διά τό ὁποῖον δέν νομίζω ὅτι εἶσθε ἐπαρκῶς καί ἀντικειμενικῶς ἐνημερωμένος, καί τό ὁποῖον γιά μένα εἶναι τό Α καί τό Ω. Μέ προκαλέσατε μέ αὐτό πού γράψατε: «Ποῦ εἶναι οἱ πανεπιστημιακοί;»
    Λοιπόν, τό σημεῖον τῆς διαφωνίας μου εἶναι ὅτι θεωρεῖτε τήν ἀντι-εκκλησίαν τῶν αἱρεσιαρχῶν, διεστραμμένων καί διεφθαρμένων ψευδεπισκόπων ὡς τήν Ἐκκλησίαν πού ἵδρυσεν ὁ Θεάνθρωπος Ἰησοῦς! Ὄχι, ἀδερφέ! Αὐτοί εἶναι σύγχρονοι Ἰοῦδαι, Ἄνναι καί Καϊάφαι, καταληψίαι καί διῶκται τῆς ἀμωμήτου Ἐκκλησίας τοῦ Χριστοῦ! Κατά τόν ἅγιον Γρηγόριον τόν Παλαμᾶν, «οἱ τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας τῆς ἀληθείας εἰσί καὶ οἱ μὴ τῆς ἀληθείας ὄντες οὐδὲ τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας εἰσὶ». Ἡ ἀληθής Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ, κ. Σταθόπουλε, εἶναι τό Σῶμα Του καί σώζεται μόνον ἐκεῖ πού ὑπάρχει ἡ Ἀλήθεια, ὄχι στούς ψεύστας Οἰκουμενιστάς (=Σατανιστάς), οὔτε στούς Σεργιανιστάς, οὔτε στούς νεο-εικονομάχους, οὔτε στούς νεο-αρειανιστάς, οὔτε στούς Οὐνίτας, οὔτε … Ὅλες αὐτές τίς «χάρες» τίς ἔχουν ὁ κ. «Σκασίλα μου» (αὐτός πού ὑποδύεται τόν «πατριάρχην Κων-λεως», Βαρθολομαῖος Ἀρχοντώνης), ὁ Ἱερώνυμος, ὁ Ἐλπιδοφόρος, ὁ Θεόδωρος Χορευτάκης (αὐτός πού ὑποδύεται τόν «πατριάρχην Ἀλεξανδρείας» καί διδάσκει ὅτι «στά ἱερά τζαμιά λατρεύεται ὁ ἀληθινός Θεός»!) κ.ἄ. Ὅσον πιό μακρυά εὑρίσκεται ὁ πιστός ἀπό αὐτούς τόσον περισσότερον πλησιάζει πρός τόν Θεόν!

  2. Κορίνα χαραλαμποπουλου

    Το κείμενο αναφέρεται σε μεγάλες αλήθειες .
    Χρειάζεται να είναι όμως πιο μεστό στην γραφή του κ πιο προσεγμένο.κ όχι τόσο μεγάλο.

Αφήστε ένα σχόλιο