Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ

<span>Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ</span>

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας από   γνωστό  ποινικολόγο που έβγαινε στα κανάλια και με πύρινα λογύδρια, δήλωνε με αφορμή τις δολοφονίες και τα περιστατικά κακοποίησης γυναικών, πως «οι ποινές για την ενδοοικογενειακή βία πρέπει να γίνουν βαρύτερες» ανακαλύψαμε πόση υποκρισία κρύβεται πίσω από πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας.

«Ούτε οι Ταλιμπάν δεν έχουν τέτοιο μένος για τις γυναίκες. Έχουν γίνει τόσες γυναικοκτονίες και δεν έχει γίνει το παραμικρό. Για να μην φτάνουμε συνέχεια σε τέτοια σημεία θα πρέπει οι ποινές για την ενδοοικογενειακή βία να γίνουν βαρύτερες. Πρέπει επίσης να γίνονται αμέσως καταγγελίες. Δεν πρέπει καμία γυναίκα να υπομένει κακοποίηση από τον σύντροφό της και να μην πηγαίνει να το καταγγείλει», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε ένα κόσμο ψεύτικο όπου οι δήμιοι εμφανίζονται ως προστάτες, όπου οι υπερασπιστές των αδυνάμων είναι αυτοί που τους εκμεταλλεύονται, όπου οι φιλάνθρωποι διαπράττουν τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όπου η ασυδοσία εκλαμβάνεται ως ελευθερία , όπου το ψέμα προσποιείται την αλήθεια, η διπροσωπία, η εξαπάτηση και η  υποκρισία έχουν την τιμητική τους.

Εμείς ως θεατές και όχι ως ενεργοί πολίτες αυτής της κοινωνίας  παρασυρόμαστε από τις  μεγαλοστομίες, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που μας χαϊδεύουν  τα αυτιά. Θαμπωνόμαστε  από το φανταχτερό περιτύλιγμα που δεν μας αφήνει να δούμε το περιεχόμενο. Τυφλωνόμαστε από τη λαμπερή εικόνα του “γκλάμουρ” και δεν συνειδητοποιούμε την κενότητα και τη βρωμιά που κρύβεται πίσω της.

Στην εποχή του ψεύδους και της υποκρισίας  που ζούμε,  το να αντιλαμβάνεσαι την αλήθεια και να την υπηρετείς αποτελεί πράξη αντίστασης.

Αφήστε ένα σχόλιο