Ποιος ήταν ο Maurice Strong που ανέπτυξε την απάτη της «κλιματικής αλλαγής» και με ποιους συνεργαζόταν.

<span>Ποιος ήταν ο Maurice Strong που ανέπτυξε την απάτη της «κλιματικής αλλαγής» και με ποιους συνεργαζόταν.</span>

Μετά τον θάνατό του το 2015, η Telegraph χαιρέτισε τον Maurice Strong ως τον άνθρωπο που εφηύρε την κλιματική αλλαγή, «μέχρι σήμερα, η παγκόσμια κλιματική πολιτική εξακολουθεί να διαμορφώνεται από την ατζέντα του Maurice Strong, ενός Καναδού πολυεκατομμυριούχου».

Μεταξύ άλλων, ο Strong ήταν Γενικός Γραμματέας της πρώτης Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον και τον Πληθυσμό το 1972, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ροκφέλερ, επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας, επικεφαλής του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, μέλος του Συμβουλίου του Ιδρύματος του Κόσμου Οικονομικό Φόρουμ και υπερ της παγκοσμιοποίησης και του σοσιαλισμού.

Ήταν επίσης ένας από τους 2 βασικούς μέντορες του Klaus Schwab, ο άλλος ήταν ο Henry Kissinger. Ο Κίσινγκερ στρατολόγησε τον Σβαμπ μέσω του «Διεθνούς σεμιναρίου», ενός προγράμματος που χρηματοδοτείται από τη CIA στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, και τον σύστησε στον Κεν Γκάλμπρεϊθ. Ο Γκάλμπρεϊθ ήταν Καναδός-Αμερικανός οικονομολόγος, διπλωμάτης, διαμορφωτής δημόσιας πολιτικής και διανοούμενος του Χάρβαρντ. Ο Κίσινγκερ και ο Γκάλμπρεϊθ ήταν η πραγματική κινητήρια δύναμη και βοήθησαν τον Σβάμπ να δημιουργήσει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Σχετικά με το θάνατο του Strong το 2015, ο Schwab έκανε τις ακόλουθες παρατηρήσεις :

«Ο Strong ήταν ο μέντοράς μου από τη δημιουργία του Φόρουμ: ένας υπέροχος φίλος. ένας απαραίτητος σύμβουλος. και, για πολλά χρόνια, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματός μας. Χωρίς αυτόν, το Φόρουμ δεν θα είχε αποκτήσει τη σημερινή του σημασία».

Το παρακάτω βίντεο κλιπ, που προέρχεται από το ντοκιμαντέρ του CBC του 2004 «Life and Times» , υπογραμμίζει την ιλιγγιώδη ταχύτητα με την οποία ο Strong ανέβηκε στην εξουσία, καθώς και τις πολλές γνωριμίες που είχε με την «ελίτ». Στην ενότητα περιγραφής του YouTube, ο Matthew D. Jarvie έγραψε:

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου εδώ

Leave a Comment