ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥΣ

<span>ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥΣ</span>

1. Το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή σας είναι το πρόσωπο που συμφώνησε να μοιραστεί τη ζωή του μαζί σας. Αντιμετωπίστε το ως τέτοιο.

2. Μπορεί να ζήσετε μια μακρά ζωή, ή μπορεί να ζήσετε μια σύντομη – ποιος ξέρει. Αλλά όπως και να ‘χει, πιστέψτε με όταν σας λέω ότι θα εύχεστε να φροντίζατε καλύτερα τον εαυτό σας στα νιάτα σας.

3. Τα πράγματα είναι απλά πράγματα. Μην κρατάτε υλικά αντικείμενα, κρατήστε αντ’ αυτού το χρόνο και τις εμπειρίες.

4. Η ζήλια καταστρέφει τις σχέσεις. Εμπιστευτείτε το σημαντικό σας πρόσωπο, γιατί ποιον άλλον υποτίθεται ότι πρέπει να εμπιστευτείτε;

5. Οι άνθρωποι πάντα λένε: “Φρόντισε να βρεις μια δουλειά που να κάνεις αυτό που αγαπάς!” Αλλά αυτή δεν είναι η καλύτερη συμβουλή. Η σωστή δουλειά είναι η δουλειά που αγαπάς κάποιες μέρες, που μπορείς να ανεχτείς τις περισσότερες μέρες και που εξακολουθεί να πληρώνει τους λογαριασμούς. Σχεδόν κανείς δεν έχει μια δουλειά που να αγαπάει κάθε μέρα.

6. Αν σας κατακλύζει η ζωή, απλά επιστρέψτε στην άμεση παρούσα στιγμή και απολαύστε όλα όσα είναι όμορφα και ανακουφιστικά. Πάρτε μια βαθιά ανάσα, χαλαρώστε.

7. Τα χρόνια περνούν εν ριπή οφθαλμού. Μην παντρεύεστε νέοι. Ζήστε τη ζωή σας. Πηγαίνετε σε διάφορα μέρη. Κάνε πράγματα. Είτε έχετε τα μέσα είτε όχι. Ετοιμάστε μια βαλίτσα και πηγαίνετε όπου έχετε την οικονομική δυνατότητα να πάτε. Όσο δεν έχετε εξαρτώμενα μέλη, μην αγοράζετε πράγματα. Οποιαδήποτε πράγματα. Δείτε τον κόσμο. Κοιτάξτε ταξιδιωτικά περιοδικά και διαλέξτε ένα μέρος. ΠΉΓΑΙΝΕ!

8. Μην παίρνετε τη ζωή τόσο σοβαρά. Ακόμα και αν τα πράγματα φαίνονται σκοτεινά και απελπιστικά, προσπαθήστε να γελάσετε με το πόσο γελοία είναι η ζωή.

9. Ένας αληθινός φίλος θα έρθει τρέχοντας αν τον καλέσετε στις 2 το πρωί. Όλοι οι άλλοι είναι απλώς γνωστοί.

10. Τα παιδιά μεγαλώνουν πάρα πολύ γρήγορα. Εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τον χρόνο που έχετε μαζί τους.

11. Κανείς δεν πεθαίνει ευχόμενος να είχε δουλέψει περισσότερο. Δουλέψτε σκληρά, αλλά μην δίνετε προτεραιότητα στη δουλειά έναντι της οικογένειας, των φίλων ή ακόμα και του εαυτού σας.

12. Να τρώτε και να ασκείστε σαν να είστε διαβητικός καρδιοπαθής με εγκεφαλικό επεισόδιο – έτσι ώστε να μην γίνετε ποτέ στην πραγματικότητα.

13. Ίσως αυτό να μην είναι τόσο βαθύ όσο τα άλλα, αλλά νομίζω ότι είναι σημαντικό… Χρησιμοποιήστε τακτικά οδοντικό νήμα, τα οδοντικά προβλήματα είναι απαίσια.

14. Μην παίρνετε τις συμβουλές κανενός άλλου ως ευαγγέλιο. Μπορείτε να ζητήσετε συμβουλές από κάποιον που σέβεστε, στη συνέχεια να λάβετε υπόψη την κατάστασή σας και να πάρετε τη δική σας απόφαση. Ουσιαστικά, η συμβουλή μου είναι να ακολουθείτε τη δική σας συμβουλή…

15. Οι αρθρώσεις που καταστρέφετε σήμερα θα πάρουν εκδίκηση αργότερα. Ακόμα κι αν νομίζετε ότι έχουν αναρρώσει πλήρως. ΠΊΣΤΕΨΈ ΜΕ!

16. Έχουμε μόνο μια ζωή σε αυτή τη γη. Μην ξυπνήσετε και συνειδητοποιήσετε ότι είστε 60 ετών και δεν έχετε κάνει τα πράγματα που ονειρευόσασταν.

17. Να εκτιμάτε τα μικρά πράγματα και να είστε παρόντες στη στιγμή. Τι εννοώ; Λοιπόν, σήμερα φαίνεται ότι οι νεότεροι άνθρωποι έχουν ως στόχο την άμεση ικανοποίηση. Αντ’ αυτού, γιατί να μην εκτιμάτε κάθε μικρή στιγμή; Δεν θα μείνουμε για πάντα σε αυτόν τον τρελό/θαυμάσιο πλανήτη και η μεγαλύτερη ευχαρίστηση μπορεί να βρεθεί στις πιο καθημερινές δραστηριότητες. Αντί να στείλετε ένα μήνυμα, σηκώστε το τηλέφωνο και τηλεφωνήστε σε κάποιον. Τηλεφωνήστε στη μητέρα σας, κάντε μια συζήτηση για τίποτα το ιδιαίτερο. Αυτές είναι οι στιγμές που πρέπει να κρατήσετε.

18. Πληρώστε τους λογαριασμούς σας και μείνετε μακριά από χρέη. Αν μπορούσα να πληρώσω στον εαυτό μου όλα τα χρήματα που έχω πληρώσει σε τόκους όλα αυτά τα χρόνια, θα είχα ήδη συνταξιοδοτηθεί.

19. Αν έχετε ένα όνειρο να γίνετε ή να κάνετε κάτι που σας φαίνεται αδύνατο, προσπαθήστε να το πετύχετε ούτως ή άλλως. Θα γίνει μόνο πιο αδύνατο όσο μεγαλώνετε και γίνεστε υπεύθυνοι για άλλους ανθρώπους. Και τέλος, η τελευταία συμβουλή:

20. Όταν συναντάτε κάποιον για πρώτη φορά, σταματήστε και συνειδητοποιήστε ότι στην πραγματικότητα δεν ξέρετε τίποτα γι’ αυτόν. Βλέπετε τη φυλή, το φύλο, την ηλικία, τα ρούχα. Ξεχάστε τα όλα αυτά. Δεν ξέρετε τίποτα. Αυτές οι προκατειλημμένες υποθέσεις που μπαίνουν στο κεφάλι σας εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο ο εγκέφαλός σας αρέσκεται στις κατηγορίες, περιορίζουν τη ζωή σας και τις ζωές των άλλων ανθρώπων.

Αφήστε ένα σχόλιο