ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΒΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ

<span>ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΒΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ</span>

Στα αυταρχικά καθεστώτα η εκάστοτε εξουσία επιδιώκει να μετατρέψει τους πολίτες σε ιδιώτες . Με τον αποπροσανατολισμό και την προπαγάνδα των ΜΜΕ χειραγωγείται ο νους, με τον βομβαρδισμό κρυφών αλλά κ φανερών μηνυμάτων επιδιώκεται ο νοητικός προγραμματισμός , η διαστρέβλωση της λογικής και η εκμηδένιση της κρίσης. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι άτομα με χαμηλή αυτοπεποίθηση που δεν θέλουν να διαφοροποιούνται από την γενική τάση και αδυνατούν να αναλάβουν την ευθύνη της ίδιας τους της ζωής. Κατά συνέπεια είναι πολύ βολικό να αναζητούν έναν αρχηγό που θα τους καθοδηγεί και να τους υπαγορεύει τι θα κάνουν.

Επειδή όμως η εξουσία βασίζεται στο ανθρώπινο και υλικό δυναμικό , η δύναμή της εξαρτάται από τον βαθμό συναίνεσης και ανοχής της κοινωνίας.

Επομένως η υπακοή και η ανυπακοή είναι αυστηρά προσωπική επιλογή. Η υπεύθυνη αντίσταση όταν γίνεται σε μεγάλη κλίμακα μπορεί να επιφέρει καρπούς. Το ζητούμενο είναι η δημιουργία συνειδητών συλλογικοτήτων και η απόφαση των ανθρώπων να πάρουν την ζωή τους στα χέρια τους.

Βασικές δράσεις αντίστασης και ανυπακοής

  1. Δεν παίρνουμε την κάρτα του πολίτη που μας ταυτοποιεί με το κώδικας QR (αγγλικά Quick Response, “γρήγορη ανταπόκριση”, ως εμπορικό σήμα “QR-Code”) που είναι ένας γραμμωτός κώδικας (barcode) δύο διαστάσεων που χαρακτηρίζει τα αντικείμενα και όχι τους ανθρώπους. Είναι σαν να αποποιούμαστε την ανθρώπινη υπόστασή μας.
  2. Χρησιμοποιούμε χρήματα στις συναλλαγές μας και περιορίζουμε την χρήση καρτών όσο το περισσότερο γίνεται. Στόχος της παγκοσμιοποίησης είναι το άυλο χρήμα.
  3. Πηγαίνουμε στα καταστήματα και αποφεύγουμε να αγοράζουμε ηλεκτρονικά
  4. Ψωνίζουμε σε μικρά μαγαζιά και αγοράζουμε μόνο ελληνικά προϊόντα. Μπορεί να είναι πιο ακριβά αλλά πρέπει να στηριχτεί η ελληνική οικονομία.( Ακόμα καλύτερα να απευθυνόμαστε απευθείας στους παραγωγούς)
  5. Όταν η τιμή ενός προϊόντος έχει αυξηθεί υπερβολικά και απότομα δεν το αγοράζουμε μέχρι να πέσει η τιμή του.
  6. Δεν μπαίνουμε στις πλατφόρμες για να πάρουμε τα διάφορα επιδόματα που παρέχει η κυβέρνηση. Τα χρήματα αυτά που μοιράζει η κυβέρνηση είναι νέα δάνεια, δηλαδή αύξηση του χρέους της χώρας. Μήπως το ζητούμενο είναι να μπούμε στην λογική των επιδομάτων που σε μερικά χρόνια σύμφωνα με τα σχέδια της νέας τάξη πραγμάτων θα αποτελέσει το βασικό μισθό για όλους;
  7. Δεν παίρνουμε τις διάφορες κάρτες που μας παρέχουν κάποια έκπτωση όταν συμπληρωθεί συγκεκριμένος αριθμός πόντων γιατί έμμεσα μας εξοικειώνουν στο σύστημα της κοινωνικής πίστωσης που ήδη εφαρμόζεται στην Κίνα. (κινεζικά: 社会信用体系) Το σύστημα κοινωνικής πίστωσης είναι η διαδικασία κατά την οποία καταρτίζεται ένα ενιαίο εθνικό αρχείο για φυσικά και νομικά πρόσωπα βάσει του οποίου αξιολογείται η δραστηριότητά τους. Βάσει της αξιολόγησής τους, τιμωρούνται ή ανταμείβονται, άρα η κυβέρνηση ελέγχει κάθε κίνηση των πολιτών της ακόμα και των πιο προσωπικών, καταργώντας κάθε ελευθερία και αυτεξούσιο.
  8. Δεν μπαίνουμε σε εφαρμογές που πρέπει να κατεβάσουμε για να κερδίσουμε εισιτήρια σε θεατρικές παραστάσεις ή σε συναυλίες που ζητούν την συναίνεση μας στην επεξεργασία των προσωπικών μας δεδομένων.
  9. Δεν υποστηρίζουμε τον θεσμό του οικογενειακού γιατρού δεδομένου ότι δεν παρέχει καμιά ουσιαστική υγειονομική παροχή και φροντίδα στον ενδιαφερόμενο απλά δίνει το δικαίωμα στον συγκεκριμένο γιατρό να διατηρεί φάκελο με το ιατρικό του ιστορικό.
  10. Στηρίζουμε τους επαγγελματίες που αντιστάθηκαν στα αντισυνταγματικά μέτρα που επέβαλαν με το αφήγημα της κορωνοκρατίας από την εποχή του εγκλεισμού μέχρι σήμερα.

Η αντίσταση ξεκινάει από την ατομική στάση και συμπεριφορά .

Ας μην ξεχνάμε ότι όταν δεν θέλεις να υποταχθείς κανείς δεν μπορεί να σε υποτάξει.

Η ενεργή μη βία είναι μια ενεργητική μέθοδος για την επίτευξη θετικών ατομικών και κοινωνικών αλλαγών.

« Ο κόσμος είμαστε εμείς»

 

Της Έλενα Καράμπελα

Αφήστε ένα σχόλιο