ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ !

<span>ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ !</span>

 

 

 

 

Και ήρθε η  στιγμή που όλοι περιμέναμε με ανυπομονησία.!! !   Η πορεία της υπερηφάνειας , «Athens Pride 2024» με κεντρικό σύνθημα «ένας νόμος δεν αρκεί» αποτελεί το κορυφαίο γεγονός της φετινής χρονιάς !

Η LGBTQI+ κοινότητα,  περήφανη για τις κατακτήσεις της αφού κατάφερε να περάσει πανηγυρικά το νόμο για τα ομοφυλόφυλα ζευγάρια και να προβάλλει κάθε διαστροφή και απόκλιση ως φυσιολογική και δικαιωματική  θα πραγματοποιήσει  αύριο  Σάββατο 15/6 τη καθιερωμένη πορεία της στη καρδιά της Αθήνας, συγκεντρώνοντας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, πάνω από 200.000 άτομα. Για το λόγο αυτό  θα υπάρξει  προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης αυτών. Το φεστιβάλ έχει εμπλουτιστεί με σειρά δράσεων όπως εκθέσεις, συναυλίες, πάρτι, παραστάσεις, ανοιχτές συζητήσεις σε πολιτιστικούς χώρους της Αθήνας αλλά και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και υποστηρίζεται από μεγάλο αριθμό εθελοντών.

Μια μεγάλη γιορτή έχει στηθεί στα πλαίσια της συμπερίληψης,  με  περίπτερα για δωρεάν διαγνωστικά τέστ  για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα  και έχει δοθεί  οδηγία στα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση της αύξησης των κρουσμάτων αυτών.

Καλούνται όλοι οι αρχηγοί κομμάτων να παραβρεθούν και να φωτογραφηθούν με κάθε εκκεντρική φιγούρα που θέλει να εξαργυρώσει τα 15 λεπτά δημοσιότητας που αντιστοιχούν στον καθένα μας, όπως είχε πει ο Αντι Γουόρχολ το ’70. Αν και στην εποχή μας έχουν συρρικνωθεί σε μερικά δευτερόλεπτα. Για αυτό ο κάθε τυχάρπαστος που θέλει να παραμείνει στον γαργαλιστικό αφρό του δημόσιου βίου κάνει ό,τι μπορεί για να προκαλέσει. (Τι θα δούν πάλι τα μάτια μας!)

Ο κρατικός μηχανισμός αποδεικνύει πόσο αποτελεσματικός μπορεί να είναι όταν  θέλει να υποστηρίξει κάτι.

Έκπληξη αποτελεί το γεγονός της μεγαλειώδους συμμετοχής  και της άρτιας οργάνωσης του φεστιβάλ για την προώθηση της  προστατευτικής νομοθεσίας για τα LGBTQI+ άτομα στην Ελλάδα. Μόνο που για τα μεγάλα εθνικά ζητήματα, για τα ατιμώρητα εγκλήματα, για τις διεφθαρμένες πολιτικές, για τη καταπάτηση των ατομικών ελευθεριών, για τη φτωχοποίηση των πολιτών, για το μέλλον των παιδιών αυτής της χώρας  για την κατάντια της πατρίδας μας  δεν υπάρχει ούτε μεγάλη  συμμετοχή στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ούτε πολιτική βούληση για  να βρεθούν λύσεις.

Γιατί άραγε;

 

Αφήστε ένα σχόλιο