Αρκεί να το πει η τηλεόραση

<span>Αρκεί να το πει η τηλεόραση</span>

Δεν είναι η αστυνομική καταστολή το κύριο μέσο εξουδετέρωσης των αντιδράσεων. Το κύριο μέσο καταστολής, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, σαν κεντρικός πολιορκητικός κριός συνειδήσεων, είναι η τηλεόραση. Όλα τα εγκλήματα ωραιοποιούνται και συγκαλύπτονται από τους δημοσιογράφους και την τηλεόραση, που προστατεύει, προωθεί και επιβάλλει αυτού του τύπου τους πολιτικούς και τις πολιτικές. Το βαρύ πυροβολικό της διαπλοκής, της παραπληροφόρησης, της τρομοκρατίας και της χειραγώγησης, ήταν και παραμένει η τηλεόραση. Γι’ αυτό, το ’90, οι πολιτικοί παραχώρησαν τα τηλεοπτικά δίκτυα σε πέντε οικογένειες εργολάβων, τραπεζιτών και εφοπλιστών. Αυτοί αναλάμβαναν εφεξής τη χειραγώγηση της κοινωνίας με το πιο αποτελεσματικό όπλο που διαθέτει ένας σύγχρονος στρατός κατοχής, την τηλεόραση.

Σε τοίχο μιας επαρχιακής πόλης έγραφε  τη περόδο του κόβιντ,«αν θέλετε να τελειώσει η πανδημία κλείστε τις τηλεοράσεις» Γιατί αν δεν υπήρχε η τηλεόραση να διασπείρει τον φόβο , να δείχνει τους διαστημάνθρωπους, τους νεκρούς μέσα  σε νάυλον σακκούλες, τα εμβόλια κτλ κανείς δεν θα αντιλαμβανόταν ότι επρόκειτο για φονική  πανδημία αλλά για μια συνηθισμένη   έξαρση της εποχιακής γρίπης. Για να στηριχτεί τώρα πάλι, το αφήγημα της κλιματικής αλλαγής καλλιεργείται μέρες νωρίτερα ένα κλίμα τρομοκρατίας ώστε να περάσουν  υποσυνείδητα συγκεκριμένα μηνύματα. Μιλάνε για «καμίνι», “ο φετινός καύσωνας σπάει όλα τα ρεκόρ» μια  ασταμάτητη πλύση εγκεφάλου ώστε ο πολίτης να αμφιβάλει για αυτό που βλέπει, νιώθει και αισθάνεται..  Τι και αν η ζέστη είναι υποφερτή, μόνο με το φόβο  ακυρώνει όλες τις δραστηριότητες του και  κλείνεται στο σπίτι του για να προστατευτεί από τη νέα απειλή.  Οι άνθρωποι έχουν βρεφοποιηθεί και έχουν σταματήσει να εμπιστεύονται την κρίση τους. Δέχονται παθητικά οτιδήποτε αρκεί να το πει η τηλεόραση.

Ακόμα και τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν για αν στηρίξουν τις επιλογές τους είναι αυτά που ακούνε στους τηλεοπτικούς  τους δέκτες.

Μόνο αν κλείσουμε την τηλεόραση θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω! Το θέμα είναι αν πράγματι το θέλουμε!

Αφήστε ένα σχόλιο