Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αιγυπτιακές μούμιες με χρυσή γλώσσα

<span>Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αιγυπτιακές μούμιες με χρυσή γλώσσα</span>

Πιστεύεται ότι οι πραγματικές γλώσσες θα είχαν αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια της ταρίχευσης

Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αρχαίους τάφους που περιείχαν μούμιες με χρυσή γλώσσα. Οι αρχές λένε ότι ένας αριθμός από μούμιες βρέθηκαν στη νεκρόπολη Qewaisna, έναν χώρο ταφής στην Αίγυπτο με εκατοντάδες τάφους από διαφορετικές περιόδους της ιστορίας της χώρας.

Πιστεύεται ότι οι πραγματικές γλώσσες τους θα είχαν αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια της ταρίχευσης και θα είχαν αντικατασταθεί με χρυσό, ώστε οι νεκροί να μπορούν να μιλήσουν στον Θεό Όσιρις στη μεταθανάτια ζωή.

Στην αιγυπτιακή μυθολογία, ο Όσιρις είναι ο «Κύριος του Κάτω Κόσμου» και κριτής των νεκρών και ένας από τους σημαντικότερους θεούς της αρχαίας Αιγύπτου.

Σύμφωνα με τον μύθο, ο Όσιρις, ο θεός των νεκρών, σκοτώθηκε και τεμαχίστηκε σε κομμάτια που διασκορπίστηκαν σε όλη την Αίγυπτο.

Η Ίσιδα, η αδελφή και σύζυγος του Όσιρις, μπόρεσε να τον αναστήσει αφού βρήκε όλα τα κομμάτια και έκανε τον σύζυγό της και πάλι ολόκληρο.

Πιστεύεται ότι η παρουσία μιας χρυσής γλώσσας μπορεί να επέτρεψε στους νεκρούς να πείσουν τον Όσιρις να δείξει έλεος στην ψυχή τους.

Σύμφωνα με τον δρ Mustafa Waziri, γενικό γραμματέα του Ανώτατου Αρχαιολογικού Συμβουλίου, οι μούμιες βρίσκονται σε κακή κατάσταση διατήρησης.

Ορισμένες από αυτές βρέθηκαν με χρυσές γλώσσες, ενώ άλλες ήταν καλυμμένες με λεπτά φύλλα χρυσού και τοποθετημένες σε ξύλινα φέρετρα.

 

Xrysos

Άλλες πάλι ήταν στιλβωμένες με χρυσό στα οστά ακριβώς κάτω από τα λινά περιτυλίγματα που χρησιμοποιούνταν στη διαδικασία ταρίχευσης.

Βρέθηκαν επίσης χρυσές ψηφίδες διαμορφωμένες σε μορφή κατσαρίδων και λουλουδιών λωτού, καθώς και μια σειρά από στολίδια που χρησιμοποιήθηκαν για την ταρίχευση.

Πηγή

Leave a Comment