«Aς χαρακτηριστώ και μειοδότης εάν είναι να έχουμε μία ήρεμη γειτονιά», είπε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργος Γεραπετρίτης, στον Παύλο Τσίμα και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ
Αυτό το μοντέλο διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ,κατέληξε να γίνει κυρίαρχος πολιτικός μηχανισμός που αναιρεί όλες τις προϋποθέσεις δικαίου, γιατί εντάσσει τον διάλογο στη διαπραγματευτική διαδικασία της υπεροχής του ισχυρού.
Για να μην διαταραχτεί η επιφανειακή ηρεμία και ασφάλεια της χώρας μας, για να μην ξεβολευτούμε και χάσουμε τα λίγα που έχουμε μπαίνουμε σε διάλογο και διαπραγματευόμαστε για αυτά που μας ανήκουν εκ προοιμίου. Έτσι ο διάλογος με τον ισχυρό μας γείτονα μας βάζει στην λογική της παραχώρησης των εθνικών μας δικαιωμάτων αρκεί να παραμείνουμε μια ήσυχη γειτονιά . Προς χάριν της καλής γειτονίας λοιπόν, είμαστε πρόθυμοι να παραγράψουμε όλες τις αρχές μας και όλες τις κόκκινες γραμμές μας, πηγαίνοντας σε απροσμέτρητες υποχωρήσεις αναφορικά με την εθνική μας κυριαρχία. Όλο αυτό όμως θα δικαιολογηθεί από την κυβέρνηση ως επιδίωξη εθνικής πολιτικής θάρρους (!) και υπεύθυνης στάσης και ειρηνοποιού διάθεσης.
Άλλωστε χρόνια τώρα το ξεπούλημα της πατρίδας μας εκφράζεται ως ανταποδοτική ησυχία. Και έχοντας εντρυφήσει στην αντιστροφή του λόγου “το κρέας βαφτίζεται ψάρι” και ο μειοδότης ειρηνοποιός.