Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει τη Δευτέρα (7/11) η πλατφόρμα MyΘέρμανση

<span>Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει τη Δευτέρα (7/11) η πλατφόρμα MyΘέρμανση</span>

Περίπου 1,3 εκατομμύρια είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης τη φετινή περίοδο, με τις αιτήσεις να ξεκινούν να υποβάλλονται από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου στην πλατφόρμα myΘέρμανση.

Η πρώτη πληρωμή αναμένεται να γίνει στις 21 Δεκεμβρίου και αυτή θα αφορά τους νέους δικαιούχους για αγορές που θα έχουν γίνει ως τις 30 Νοεμβρίου. Την ίδια ημερομηνία θα υπάρξει προκαταβολή σε όσους ήταν δικαιούχοι και πέρσι, ανεξάρτητα από το αν έχουν προχωρήσει στην αγορά καυσίμων ή όχι.

Στο τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να γίνει η δεύτερη πληρωμή, προς όσους δικαιούχους έχουν αγοράσει καύσιμα μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2023. Στις 28 Απριλίου θα καταβληθεί το επίδομα για αγορές καυσίμων ως τις 31 Μαρτίου 2023.

Σχετικά με το ύψος του επιδόματος, το ποσό θα φτάσει ως 800 ευρώ για τους κατοίκους του 90% της επικράτειας. Στις περιοχές όπου οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες η επιδότηση μπορεί να φτάσει ως και 1.000 ευρώ. «Αποτελεί ακόμη ένα μέτρο που αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται σταθερά δίπλα στα ελληνικά νοικοκυριά και κατά την παρούσα ενεργειακή κρίση», ανέφερε σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Οικονομικών.

 

Αφήστε ένα σχόλιο