Η αβάσταχτη αλαζονεία της εξουσίας

<span>Η αβάσταχτη αλαζονεία της εξουσίας</span>

Υπόθεση Αυγενάκη

Στο βίντεο ο Λευτέρης  Αυγενάκης, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ,  φαίνεται να επιτίθεται σε υπάλληλο που βρίσκεται σε πύλη αναχώρησης,

Το περιστατικό σημειώθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, όταν ο κ. Αυγενάκης φαίνεται να μπέρδεψε την Πύλη και έχασε την πτήση του, ενώ είχαν προηγηθεί τρεις αναγγελίες με το όνομά του. Στο βίντεο ο Λευτέρης Αυγενάκης φαίνεται να επιτίθεται στον  υπάλληλο  Η ΟΣΕΥΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες των Αεροδρομίων) καταγγέλλει ότι ο πρώην υπουργός χειροδίκησε σε βάρος του υπαλλήλου, ενώ στη συνέχεια απείλησε έναν δόκιμο αστυνομικό που επενέβη ότι θα τον μεταθέσει φωνάζοντας παράλληλα «μην με ακουμπάτε, έχω ασυλία».

Η αλαζονεία  αρχίζει με την σκέψη ότι όλοι οι άλλοι είναι κατώτεροι και οφείλουν να σε υπακούσουνε

Η αλαζονεία είναι ωμή, κυνική, διαχρονική, αφορά όλων των λογιών τις εξουσίες, «φύεται» όχι μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα αλλά και σε προβληματικές δημοκρατίες σαν τη δική μας και δεν οφείλεται μόνο στο «χάσμα» μεταξύ των εξουσιαστών και των λιγότερο προνομιούχων ή απλών εργαζόμενων , αλλά και στην έλλειψη  ενσυναίσθησης   που την τροφοδοτεί η αίσθηση της ανωτερότητας που νιώθεις.

Αλλά έτσι είναι οι Άριστοι της κυβέρνησης. Τα θέλουν όλα στα μέτρα τους!

Σημαντική Υπενθύμιση 

Η αλαζονεία προηγείται της πτώσης!

Αφήστε ένα σχόλιο