Η κατάντια της Ευρώπης και της ελληνικής πολιτικής

<span>Η κατάντια της Ευρώπης και της ελληνικής πολιτικής</span>

Από την εποχή των ισχυρών ηγετών, η Ευρώπη έχει υποπέσει στην «πολωνοποίηση». Εχει καταστεί έρμαιο χωρών, όπως η Πολωνία, τα κράτη της Βαλτικής, η Τσεχία και η Ρουμανία, πίσω από τις οποίες βρίσκεται ο «μπάρμπα Σάμ».


Καλεσμένος του Δημήτρη Λιάτσου ο Βλαντίμιρ Τσιζόφ, Ελληνιστής και μεγάλη προσωπικότητα της Διπλωματίας, ο οποίος υπηρέτησε επί 17 χρόνια στις Βρυξέλλες, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, και όπως λέει, «έφυγα από εκεί πικραμένος».

– Οσα λέγει ο Ελληνας πρωθυπουργος, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τις ακριβές τιμές του ρεύματος («στείλτε τους λογαριασμούς στον Πούτιν») δεν είναι τίποτε άλλο παρά αναμάσημα όσων ακούει στις Βρυξέλλες.

– Θέλουν να πουλήσουν αμερικανικά όπλα στην Ελλάδα και γι’ αυτό, ανάμεσα στα άλλα, θέλουν να «αποστρατιωτικοποιήσουν» τα ελληνικά νησιά από ρωσικά οπλικά συστήματα. Τώρα, και από τα αντιαεροπορικά συστήματα.

– Η ΕΕ έχει μετατραπεί σε στρατιωτικό μπλόκ δεύτερης κατηγορίας. Η Ρωσία υποστήριζε μια ΕΕ αυτόνομη, ανεξάρτητη, σταθερή στις θέσεις της, ικανή να παίρνει τις δικές της αποφάσεις, να κοιτάζει στο μέλλον και όχι στο παρελθόν. Ο «κινητήρας» της ΕΕ, όμως, έχει πάψει να δουλεύει όπως πριν. Από την εποχή των μεγάλων και ισχυρών ηγετών, έχει πέσει στην «πολωνοποίηση», και έχει καταστεί έρμαιο χωρών της ονομαζόμενης «νέας Ευρώπης».

– Η ευημερία των ευρωπαϊκών κοινωνιών στηρίχτηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό στο φτηνό ρωσικό φυσικό αέριο. Τώρα δέχεται ανεπανόρθωτο πλήγμα τόσο η Γερμανία όσο και η υπόλοιπη ΕΕ.

– Παρά τους Δυτικούς ισχυρισμούς ότι η Ευρώπη προμηθεύεται υγροποιημένο αέριο (LNG) από άλλες πηγές , η Ρωσία εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG προς την ΕΕ.

– Ο υποδυόμενος τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Ζελένσκι, θα βρεθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

– Τον Δεκέμβριο του 2021, η Ρωσία κατέβαλε την ύστατη προσπάθειά της για συνεννόηση με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Οι απαντήσεις ήταν αρνητικές.

– Στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, μόλις τον Φεβρουάριο του 2022, ο Ζελένσκι έλεγε ότι ήταν λάθος που η Ουκρανία έπαψε να έχει πυρηνικά. Το χειρότερο ήταν ότι το ακροατήριο, οι εκπρόσωποι της Δυτικής ελίτ, τον χειροκροτούσαν.

– Στην ΕΕ, με πρόσχημα το Σαχέλ, δημιούργησαν έναν μηχανισμό δήθεν για την επιβολή της «ειρήνης», οποίος τώρα χρησιμοποιείται για την χρηματοδότηση και στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας.

– Ακόμα και την ημέρα που διεξαγόταν το δημοψήφισμα για το Βrexit, ούτε οι ίδιοι που το διοργάνωναν δεν πίστευαν ότι θα γίνει.

Αφήστε ένα σχόλιο