Η τρομοκρατία, η «τριδυμία» και η ..θεραπεία

<span>Η τρομοκρατία, η «τριδυμία» και η ..θεραπεία</span>

Ο προ προ – παππούς μας ο Ιπποκράτης, πατέρας της σύγχρονης ιατρικής, δίδασκε ότι ένα σύμπτωμα θα πρέπει να θεραπεύεται με το αντίθετο από εκείνο που το προκαλεί.Υπάρχει βέβαια και η ομοιοπαθητική ιατρική αλλά και αυτή στηρίζεται στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος με τη χορήγηση ουσιών σε μικρές δόσεις, που όμως δεν είναι οι ίδιες με τα αίτια που προκάλεσαν τη νόσο.

Τώρα ακούσαμε ότι μας απειλεί τριπλή πανδημία, που οφείλεται στην μακροχρόνια χρήση μάσκας και τους παρατεταμένους εγκλεισμούς, όπως παραδέχονται οι ειδικοί, με αποτέλεσμα επειδή μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν ήρθε επί δύο χρόνια σε επαφή με μικρόβια και ιούς να μειωθεί η παραγωγή αντισωμάτων από τον οργανισμό και η άμυνα του σε κάποιες ασθένειες.

Μέχρι εδώ όλα σωστά σε ότι αφορά την αιτία και βέβαια χωρίς να αναφερθεί πόσα ακόμη προβλήματα αντιμετώπισαν τα παιδιά με αυτήν την τατκτικη..Κάθε λογικός άνθρωπος λοιπόν, θα σκεφτόταν ότι η λύση του προβλήματος θα έπρεπε να είναι η άρση των μέτρων που την προκάλεσαν. Ναι, αλλά …θα πει κανείς αφού έγινε ήδη άρση των μέτρων το καλοκαίρι και τώρα βλέπουμε αύξηση κάποιων νοσημάτων; Δυο πράματα μπορεί να γίνουν. Το ένα και λογικό, να εξακολουθήσουμε την άρση των μέτρων που σταδιακά θα έχει σαν αποτέλεσμα την φυσιολογική παραγωγή αντισωμάτων. Παράλληλα να θωρακίσουμε όσο μπορούμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Όμως, κάποιοι ειδικοί και μη, έχουν την άποψη ότι η λύση είναι να φορέσουν τα παιδιά ξανά τη μάσκα! Δηλαδή όπως είπε σε χρησμό η Πυθία «ο…τρώσας και ιάσεται», που σημαίνει: αυτός που προκάλεσε την πληγή να την θεραπεύσει!

Αφού λοιπόν φταίει η μάσκα φορέστε μάσκα !!!! Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά: κάποιοι ειδήμονες δήλωσαν ότι η επόμενη συμφορά που μας περιμένει είναι η «πανδημία» που κάποιοι ονόμασαν με τη λέξη τριδυμία, εννοώντας ότι θα συνίσταται από τρία νοσήματα. Να διευκρινίσουμε, παρεμπιπτόντως, ότι η λέξη τριδυμία στην ιατρική αφορά την καρδιά (έκτακτες συστολές) και όχι τις αρρώστιες που εμφανίζονται …ανά τρεις ταυτόχρονα. Βλέπουμε πως ακόμη και οι λέξεις μεταλλάσσονται. Συγκεκριμένα τα τρία νοσήματα στα οποία αναφέρονται είναι: πρώτον, η γνωστή μας COVID-19, δεύτερον η εποχική γρίπη και το τρίτο η ιογενής πνευμονία RSV, για την οποία, τονίζουν ότι δεν υπάρχει εμβόλιο.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά: Η γνωστή μας COVID-19 έχει ήδη δημιουργήσει αντισώματα σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, κυρίως τελευταία, με την αθρόα προσβολή από την μετάλλαξη όμικρον. Η γρίπη που μας επισκέπτεται κάθε χειμώνα είναι λογικό να μας επισκεφθεί και φέτος, όπως έγινε και το χειμώνα του 2021, που συνυπήρξε με την πολύ βαρύτερη μετάλλαξη δέλτα του κορονοϊού και με πολύ λιγότερη φυσική ανοσία στον πληθυσμό. Δεν ακούσαμε ωστόσο να μιλούν για …διδυμία, όπως φέτος που οι συνθήκες για τον κορονοϊό είναι πολύ ευνοϊκότερες, επικρατεί η πολύ πιο ήπια μετάλλαξη όμικρον και η φυσική ανοσία στον πληθυσμό είναι πολύ μεγαλύτερη.

Τι τους κάνει λοιπόν και ανησυχούν σε τέτοιο βαθμό; Ο εχθρός είναι τώρα αναπνευστικός ιός RSV. Η είδηση άρχισε να πλανάται όταν ανακοινώθηκε αυξημένη συχνότητα εισαγωγής μεγάλου αριθμού παιδιών σε νοσοκομεία των ΗΠΑ, λόγω της εμφάνισης πνευμονίας από αυτόν τον ιό. Δεν ακούσαμε όμως, περιέργως, αυτό να αναφέρεται πολύ στα δικά μας ΜΜΕ, προκαλώντας έτσι στον κόσμο δυο λανθασμένες εντυπώσεις: πρώτον αφέθηκαν να πλανάται η εντύπωση, ότι αυτή η νόσος είναι μια επικίνδυνη πνευμονία, που προσβάλλει όλες τις ηλικίες, όπως η covid19 και δεύτερον, ότι θα προσβληθούν ταυτόχρονα και από τους άλλους δυο ιούς. Ήδη μάλιστα κάποιοι έτρεξαν να κάνουν το εμβόλιο της πνευμονίας (καθόλου κακό), που όμως καμμία σχέση δεν έχει με αυτήν την παιδική ίωση.

Με αυτή τη λογική θα μπορούσαν να συμπέσουν ταυτόχρονα και αλλά μεταδοτικά νοσήματα. Και πράγματι αυτή την εποχή παρατηρούνται σποραδικά κρούσματα και από άλλους ιούς, λόγω και της απότομης αλλαγής του καιρού, πράγμα συνηθισμένο. Για να επανέλθουμε στον ιό RSV, καταρχήν δεν είναι κάποιος νέος ιός, ούτε ποτέ μας απασχόλησε ιδιαίτερα, γιατί κανονικά μέχρι τώρα προκαλούσε ένα απλό κρυολόγημα στα βρέφη χωρίς ιδιαίτερα συμπτώματα, που μπορεί και να περάσει απαρατήρητο.

Μεγαλώνοντας, τα παιδιά έχουν ήδη κάνει αντισώματα στον ιό και δεν προσβάλλονται πλέον. Λόγω του εγκλεισμού και χρήσης μάσκας, την τελευταία διετία, τα περισσότερα βρέφη και νήπια δεν ήρθαν καθόλου σε επαφή με τον ιό αυτό ώστε να δημιουργήσουν αντισώματα και να θωρακιστούν. Τώρα, που άρθηκε η χρήση μάσκας και αφήσαμε τα παιδιά ελεύθερα (πράγμα που κάποτε θα συνέβαινε), ορισμένα εκδηλώνουν τη νόσο βαρύτερα και μερικά ακόμη και με πνευμονία, που μπορεί να χρειαστεί νοσηλεία σε νοσοκομεία, κάτι που κανονικά συνέβαινε πολύ σπάνια.

Επίσης, η νόσος εμφανίζεται τώρα και σε μεγαλύτερα παιδάκια, όταν έχουν χαθεί τελείως και τα αντισώματα που πήραν από τις μητέρες που τα είχαν μέχρι τότε προστατεύσει. Σε σπάνιες περιπτώσεις, εκτός από μικρά παιδιά ενδέχεται να  προσβληθούν από τον ιό RSV εξασθενημένοι και ανοσοκατασταλμένοι υπερήλικες, αλλά σε αριθμό μικρότερο από την εποχική γρίπη και κατά κανόνα με καλή έκβαση, χωρίς να αποκλείεται να συμβάλουν ως αιτία θανάτου σε πολύ επιβαρυμένα άτομα.

Για να επανέλθουμε όμως στα παιδιά, που βασικά αυτά αφορά η νόσος, εκτός από την παράλογη χρήση μάσκας που θα αυξήσει την ανοσοκαταστολή, συστήθηκε και ο εμβολιασμός με τα εμβόλια της γρίπης και κατά της covid19, από τα οποία ουδόλως κινδυνεύουν αν αρρωστήσουν. Δηλαδή επειδή δεν έχουμε (προς το παρόν) εμβόλιο για την RSV, που μέχρι πριν 2 χρόνια δεν μας απασχολούσε καθόλου, να χορηγήσουμε εμβόλια για άλλα νοσήματα, μήπως και συνυπάρξουν και ενώ τα  περισσότερα παιδάκια έχουν ήδη σε μεγάλο ποσοστό φυσική ανοσία στον κορωνοϊό, βάζοντας τα και σε κίνδυνο με τα συγκεκριμένα πειραματικά σκευάσματα. Αυτός ο φαύλος κύκλος που θα δημιουργηθεί με τη χρήση μάσκας στα παιδιά, θα διαιωνίζει την ανοσοκαταστολή, μέχρι να βγει και για αυτόν, τον μέχρι τώρα ακίνδυνο ιό, το επόμενο εμβόλιο (RNA προφανώς, που ήδη ετοιμάζεται από την Pfizer) και να τρέξουν οι τρομοκρατημένοι γονείς να τα εμβολιάσουν, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.

Αντί δηλαδή να αφήσουμε τα παιδιά να κάνουν αντισώματα από μικρά, όπως γινόταν πάντα, να εξακολουθήσουμε να τους προκαλούμε ακόμη περισσότερη ανοσοκαταστολή, επιβάλλοντας τους έναν εντελώς αφύσικο τρόπο ζωής, με αποτέλεσμα ενδεχομένως ευπάθεια και σε άλλα μεταδοτικά νοσήματα και διαιώνιση του φαύλου κύκλου.

Επίσης, να τους δημιουργήσουμε με χορήγηση και άλλων πειραματικών εμβολίων άγνωστους πιθανούς κινδύνους. Και μη μας πούνε τώρα και «αντίεμβολιαστες» όταν φτάσουμε στο σημείο να εμβολιαζόμαστε με μη δοκιμασμένα σκευάσματα για ένα απλό συνάχι, που εμείς οι ίδιοι κάναμε
τον ιό πιο επικίνδυνο. Τι θα γίνει όμως χωρίς αυτά τα μέτρα; Απλά κάποια παιδιά θα νοσήσουν έτσι κι αλλιώς, αλλά θα αντιμετωπισθούν και είναι σίγουρη η σταδιακή επάνοδος της φυσικής τους ανόσιας με πάροδο κάποιου χρόνου, ακόμη και εάν χρειαστεί κάποια να νοσηλευτούν με πνευμονία.

Θα έπρεπε οι ειδικοί, αντί να μιλούν αόριστα για τριδυμίες και ίσως και .. τετραδυμίες να ενημέρωναν γονείς και δασκάλους με ψυχραιμία για τα συμπτώματα αυτής της ίωσης και να τους έδιναν οδηγίες. Και επιπλέον να σταματήσουν να συστήνουν σκευάσματα που ήδη με τις πολλαπλές δόσεις τους μπορεί και να επαυξάνουν την ανοσοκαταστολή, δεδομένου ότι ήδη ο ΕΜΑ ( Ευρωπαϊκός οργανισμός φαρμάκων) ερευνά το ενδεχόμενο αυτό για τις πολλαπλές δόσεις των mRNA εμβολίων κατά της COVID-19.

Είναι αυτονόητο ότι όπως γινόταν πάντα, οι ευπαθείς υπερήλικοι θα πρέπει αποφεύγουν χώρους με πολύ συνωστισμό σε περιόδους μεγάλων εξάρσεων επιδημιών, όπως γινόταν πάντα, χωρίς υποχρεωτικότητες και εγκλεισμούς. Επειδή όμως τα ΜΜΕ δεν κάνουν άλλο από το να τρομοκρατούν αντί να ενημερώνουν με σωστό τρόπο, ας κλείσουμε επιτέλους τις τηλεοράσεις και ας πάψουμε να φοβόμαστε, γιατί αυτός που θα «συνηθίσει να ζει με το φόβο» έχει χάσει το παιχνίδι. Εξ άλλου ο φόβος «ακυρώνει τη μνήμη» κατά τον Θουκυδίδη» ! Μην αμφιβάλλετε πως αυτοί που …νομίζουν ότι παρακολουθούν και καταλαβαίνουν όταν κάθονται μπροστά στις οθόνες με τις διάφορες φρικιαστικές εικόνες (πχ.ημιθανείς σε μονάδες εντατικής θεραπείας), απλώς πανικοβάλλονται, αφομοιώνουν ελάχιστα ή τίποτα και τους μένουν μόνο οι εντυπώσεις τρόμου.

Αν δεν αφυπνιστούν, θα ζουν τελικά σε μια εικονική πραγματικότητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της ζωής τους, την υγεία τους ή ακόμη και την επιβίωση των ίδιων και των παιδιών τους.

Αφήστε ένα σχόλιο