Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

<span> Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ</span>

 

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ
Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Σαστισμένοι από τα συνταρακτικά γεγονότα, που διαδέχονται απανωτά το ένα το άλλο, έχουμε ακινητοποιηθεί και χαζεύουμε στην γιγαντο-οθόνη, το τρέιλερ  με όσα πρόκειται να μας συμβούν προσεχώς.

Αντί να είμαστε οι πρωταγωνιστές της ζωής μας και να την καθοδηγούμε εμείς, επιλέγουμε τον ρόλο του κομπάρσου, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του σκηνοθέτη. Αντί να είμαστε οι προγραμματιστές, επιλέγουμε να είμαστε το πρόγραμμα που οι άλλοι φτιάχνουν για μας,  δηλαδή ένα συγκεκριμένο σύστημα αυτοματισμών. Αντί να  επιζητούμε την ελευθερία μας και την χαρά, προτιμούμε να μένουμε άπραγοι,έχοντας αποδεχτεί την σιγουριά της ασφάλειας και ας βουλιάζουμε στην κατάθλιψη. Αντί να διεκδικήσουμε όσα μας αναλογούν, έχουμε πεισθεί ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή.

 

Αφήσαμε την ζωή να περνά από μπροστά μας σαν κινηματογραφική ταινία και πιστέψαμε στα είδωλα, στις απεικονίσεις, στους αντικατοπτρισμούς. Όλα κατασκευασμένα, πέρα και έξω από την πραγματική μας διάσταση, όλα στην υπηρεσία του μεγάλου μαριονετίστα.

 Έτσι φτάσαμε στο σήμερα που ο άνθρωπος έγινε ανθρωπάκι, αλυσοδεμένο στο σπήλαιο των πεποιθήσεων, των επιθυμιών, των χαμηλών κραδασμών. Ο εαυτός έγινε εαυτούλης, που ενδιαφέρεται μόνο για το προσωπικό του συμφέρον. Το βόλεμα, η άγνοια, η αδιαφορία, η φυγοπονία, τον κρατούν προσκολλημένο  στη βαριά ύλη των αποκτημάτων.

Αφήσαμε την ουσία και πέσαμε με τα μούτρα στην περιουσία. Κάναμε την κατανάλωση, σήμα κατατεθέν της ευημερίας μας και της κοινωνικής μας καταξίωσης. Όσα περισσότερα αποκτούμε, τόσο περισσότεραφοβόμαστε ότι θα χάσουμε και σπεύδουμε να συνθηκολογήσουμε. Βουλιάξαμε σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο, αλλά σταθερά κακοποιητικό περιβάλλον, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε το τέλμα μέσα στο οποίο βρισκόμαστε.                                 

 

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΦΤΑΣΕ

Όλα θα αρχίσουν να παίρνουν το δρόμο τους, όταν αντιληφθούμε ότι ο παλιός τρόπος σκέψης και ζωής, δεν λειτουργεί πια. Όταν αντιληφθούμε την εξαπάτηση και δούμε πίσω από την κουρτίνα.

Είναι καιρός να καταλάβουμε ότι δεν θέλουν το καλό μας.  Μας το επιβεβαιώνουν αδιάκοπα:

  • Δεν μπορεί να αγωνιάς καθημερινά, αν θα τα καταφέρεις να επιβιώσεις, με τη συνεχόμενη αύξηση των τιμών και να μην λαμβάνεται μέριμνα.
  • Δεν μπορεί να καίγονται, να πλημμυρίζουν και να μένουν στο δρόμο συμπολίτες μας και αντί οι αρμόδιοι να βρούνε λύση στην  δυστυχία τους,  να  σφυρίζουν αδιάφορα.
  • Δεν μπορεί ο βομβαρδισμός αθώων πολιτών, να γίνεται στο όνομα της δικαιοσύνης.
  • Δεν μπορεί η διαστροφή να ονομάζεται αποδοχή της διαφορετικότητας.
  • Δεν μπορεί η προγραμματισμένη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, να θεωρείται κλιματική αλλαγή.
  • Δεν μπορεί η ψηφιακή ταυτότητα να παρουσιάζεται ως απλή αντικατάσταση της παλιάς, όταν θα εμπεριέχει όλα τα προσωπικά μας στοιχεία και να μην προβληματιζόμαστε ότι πρόκειται για την σύγχρονη  μορφή φακελώματος.
  • Δεν μπορεί να πιστεύεις ότι το ψηφιακό χρήμα θα σου ανήκει, όταν δεν θα το έχεις στο χέρι σου.

Θυμήσου τα κάπιταλ κοντρόλ, που από την μια στιγμή στην άλλη,

δεν είχες πρόσβαση στους λογαριασμού σου!

Απλά, μέτρησε τις φορές που σου είπαν ψέματα…

Η ώρα των αποφάσεων έφτασε!

Από σένα εξαρτάται το μέλλον των παιδιών σου, το μέλλον της ανθρωπότητας.

Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ αγωνίζεται για την Ελευθερία,  τη Δικαιοσύνη,  τη Δημοκρατία.

ΕΣΥ;                                                                                                  

Έλενα Καράμπελα

 

Αφήστε ένα σχόλιο