«Μέσα στην θλίψη της απέραντης μετριότητας που μας πνίγει από παντού παρηγοριέμαι ότι κάπου σε κάποιο καμαράκι , κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν την φθορά.»

<span>«Μέσα στην θλίψη της απέραντης μετριότητας που μας πνίγει από παντού παρηγοριέμαι ότι κάπου σε κάποιο καμαράκι , κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν την φθορά.»</span>

(ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΥΤΗ)

Στον 21ο αιώνα η ανθρωπότητα καυχιέται για τα τεχνολογικά της επιτεύγματα που μας έταξαν ανέσεις, πολυτελή διαβίωση και την υπόσχεση για ευμάρεια και ευτυχία. Και πέσαμε για άλλη μια φορά στην ίδια παγίδα, μιας επιταγής χωρίς αντίκρισμα. Είδαμε μια μονομερή ανάπτυξη που ενδιαφερόταν μόνο για την παραγωγή και την διανομή υλικών αγαθών με σκοπό το κέρδος και τους ανθρώπους ζαλισμένους από τα φανταχτερά καθρεφτάκια της νέας εποχής να σχηματίζουν ουρές για να πάρουν το καινούριο μοντέλο iphone. Έτσι ξεκίνησε ένα κυνήγι πλασματικών αναγκών και η σταδιακή απομάκρυνση από τον εσωτερικό μας κόσμο.

«Το ελάχιστο θέλησα και με τιμώρησαν με το πολύ.»

Και αφού μαγευτήκαμε από την ευκολία, την πολυτέλεια, τις απολαύσεις, άρχισαν να μας τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια μας και να διαδέχονται οι κρίσεις η μια μετά την άλλη (πολιτική, οικονομική, υγειονομική, ενεργειακή, επισιτιστική…) και εμείς μείναμε σαστισμένοι να βουλιάζουμε στο κενό και να παραδίδουμε γη και ύδωρ προκειμένου να διατηρήσουμε τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής μας.

«Από μας θα εξαρτηθεί το τελικό αποτέλεσμα. Από μας θα εξαρτηθεί ο παράδεισος ή η κόλαση που θα χτίσουμε……

Η μοίρα μας βρίσκεται στα χέρια μας»

Τώρα βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού, όπου η ανθρωπότητα φλερτάρει με τον αφανισμό της. Ίσως όμως αυτός ο κίνδυνος να αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία. Ίσως να πρέπει να βρούμε την άκρη του νήματος στο μπλεγμένο κουβάρι της ζωής μας και να επαναπροσδιοριστούμε μέσα από την προσωπική μας εξέλιξη που συνεπάγεται ελευθερία και δημιουργία. Μόνο ο άνθρωπος που έχει επαφή με την ψυχή του και έχει ενεργοποιήσει το δυναμικό του μπορεί να μεταφερθεί από το ατομικό στο συλλογικό επίπεδο και να δημιουργήσει μια αρμονική κοινότητα.

«Σ΄ όλες τις γλώσσες είτε των λαών, είτε των συναισθημάτων, είτε του φωτός, το αδύνατο διαρκεί………. ως ελπίδα, ως πίστη, ως άνοιγμα αγάπης ……. «στην δική μας το αδύνατον ονομάζεται Ανάσταση»

Το Μαζί θα κάνει την διαφορά. Διαδίδουμε το μήνυμα της ενότητας.

Ποντάρουμε στο “είναι” και όχι στον “έχειν” και στο “ φαίνεσθαι”

Σπάμε τα δεσμά της συνήθειας.

Δεν παραχωρούμε την ελευθερία μας για την ασφάλεια μας και δεν σταματάμε να ζούμε για να μην πεθάνουμε.

Υπερασπιζόμαστε την μοναδικότητα μας.

Δεν συναινούμε σε κανένα εξουσιαστή που θέλει να επεξεργαστεί το γονιδίωμα μας για να μας μετατρέψει σε εξαρτώμενες από το cloud μηχανές, ελεγχόμενες από την διεστραμμένη Ελίτ.

«Πάμε μαζί κι ας μας λιθοβολούν.

Κι ας μας φωνάζουν ονειροβάτες.

Χτίζουμε .

Ονειρευόμαστε .

και τραγουδάμε.»

Διανύουμε την εποχή της γενιάς του «Εγώ». Ας περάσουμε από το Εγώ στο Εμείς.

Το Καλό αποκτά αξία μόνο όταν το μοιράζεσαι. Δεν μπορείς να είσαι χαρούμενος όταν ο διπλανός σου υποφέρει. Έλα μαζί μας.

Ανακάλυψε την δύναμη μέσα σου και ύψωσε το ανάστημα σου. Γίνε ο σωτήρας του εαυτού σου.

Είμαστε πολλοί. Στις φλέβες μας τρέχει αίμα Ελληνικό.

Ας ξεκινήσει από εμάς. Το οφείλουμε στους προγόνους μας.

«Εκεί που πολεμάνε και πεθαίνουν οι άνθρωποι για ένα καινούριο κόσμο…….

Εκεί θα σε περιμένω»

Της Έλενας Καράμπελα

Leave a Comment