Να φύγετε…..να πάτε αλλού!

<span>Να φύγετε…..να πάτε αλλού!</span>

Με περισσό θράσος  και ύφος τσιφλικά , ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας  μας απέδειξε με αυταρχικό τρόπο ποιος κάνει κουμάντο στη χώρα.

Έρευνα του Der Spiegel ήρθε να μας θυμίσει ότι οι Έλληνες εφοπλιστές δεν πληρώνουν φόρους. Πράγματι, το εφοπλιστικό κεφάλαιο δεν φορολογείται και το χειρότερο δεν επενδύεται στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση  έχει υπογράψει με την Ένωση Εφοπλιστών συμβόλαιο εθελοντικής φορολόγησης… Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς σε τι βάση καθορίζεται η εισφορά στα δημόσια ταμεία.  Όσο για τις μεγάλες επιχειρήσεις βιομηχανικές, μεταποιητικές και παραγωγικές, ζημίες ή μηδενικά κέρδη δήλωσαν δύο στις τρεις στην εφορία το 2023 (χρήση 2022), όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Το μεγαλύτερο βάρος της φορολογικής επιβάρυνσης το επωμίζονται τα μικρομεσαία νοικοκυριά, των οποίων η αγοραστική δύναμη συρρικνώνεται συνεχώς..

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ οι φόροι καταπίνουν τους μισθούς των Ελλήνων – 4 στα 10 ευρώ πάνε σε φόρους και εισφορές.

Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, είναι αυτοί που σηκώνουν το βάρος της φορολογίας. Αυτό αφορά τους φορολογούμενους είτε έχουν οικογένεια είτε όχι, γεγονός που σχετίζεται άμεσα και με το δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα μας. Η υψηλή φορολογία, η ακρίβεια, η ανεργία , επιδοματική πολιτική και η ανασφάλεια έχουν συρρικνώσει το πληθυσμό της πατρίδας μας.

Το φορολογικό σύστημα της Ελλάδας χαρακτηρίζεται προβληματικό, άδικο και αναποτελεσματικό. Αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για την επιχειρηματικότητα, αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει τις οικονομικές ανισότητες, είναι υπερβολικά περίπλοκο, αλλάζει συχνά και είναι φτιαγμένο με τρόπο που να διευκολύνει τη φοροδιαφυγή.!

Αφήστε ένα σχόλιο