Οι επιστήμονες καλούν σε προσωρινή απαγόρευση του 5G μετά από μελέτη που δείχνει ότι οι ρυθμιστικές αρχές αγνοούν το ρίσκο της ακτινοβολίας στην υγεία

<span>Οι επιστήμονες καλούν σε προσωρινή απαγόρευση  του 5G μετά από μελέτη που δείχνει ότι οι ρυθμιστικές αρχές αγνοούν το ρίσκο της ακτινοβολίας στην υγεία</span>

Οι συγγραφείς της μελέτης που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 18/10/2022, προειδοποιούν για το ρίσκο της έκθεσης σε ακτινοβολία τεχνολογίας 5G και αναφέρουν στην έρευνα τους πως τα τωρινά όρια έκθεσης στην ασύρματη ακτινοβολία είναι ανεπαρκή, ξεπερασμένα και ζημιογόνα στην ανθρώπινη υγεία και την άγρια ζωή.

Η διεθνής επιτροπή των βιολογικών επιδράσεων των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων (ICBE-EMF) διεξήγαγε την έρευνα η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Environmental Health.

Η επιτροπή καλεί για μια ανεξάρτητη αξιολόγηση των κινδύνων και των επιπτώσεων της ασύρματης ακτινοβολίας, για ενημέρωση του κοινού σχετικά με εμπλεκόμενα ρίσκα της ακτινοβολίας και για άμεση απαγόρευση στην περαιτέρω εξάπλωση των ασυρμάτων τεχνολογιών 5G μέχρις ότου η ασφάλεια τους να αποδεικνύεται και όχι απλά να υποτίθεται.

Σε δηλώσεις της στον τύπο, η Δρ. Lennart Hardell, ογκολόγος και συγγραφέας περισσοτέρων από 100 επιστημονικών εργασιών σχετικά με την μη-ιονίζουσα ακτινοβολία ανέφερε χαρακτηριστικά: ‘’Πολλαπλές εύρωστες μελέτες  δείχνουν αυξημένο ρίσκο εγκεφαλικών όγκων εξαιτίας της ακτινοβολίας των κινητών τηλεφώνων, που παράλληλα υποστηρίζονται από αντίστοιχες ενδείξεις καρκινογένεσης στα ίδια κύτταρα αλλά σε πειράματα με ζώα.

Οι επιστήμονες τονίζουν πως η ασύρματη ακτινοβολία ενέχει μεγαλύτερο ρίσκο για τις εγκύους και τα παιδιά. Παρόλα αυτά προτείνεται σε όλους να ελαχιστοποιήσουν το περισσότερο δυνατό την έκθεση τους κρατώντας τις ασύρματες συσκευές μακριά από το σώμα και ιδιαίτερα το κεφάλι. Ένας άλλος τρόπος είναι να βρίσκεστε σε περιοχές με δυνατό σήμα, να αποφεύγετε την έκθεση σε πολλαπλές συσκευές και να απενεργοποιείται τις ασύρματες συσκευές του νοικοκυριού την ώρα του ύπνου.

Πηγή:  Scientists Call for Moratorium on 5G After Study Shows Regulators Ignoring Health Risks of Radiation • Children’s Health Defense (childrenshealthdefense.org)

Leave a Comment