Ο πραγματικός λόγος πίσω από την πολιτική «μηδενικού Covid» της Κίνας και το πλασματικό ψεύτικο δίπολο!

<span>Ο πραγματικός λόγος πίσω από την πολιτική «μηδενικού Covid» της Κίνας και το πλασματικό ψεύτικο δίπολο!</span>

Στο anazitiseis έχουμε αναφέρει πολλές φορές, πως η Κίνα είναι η χώρα πρότυπο για τους παγκοσμιοποιητές του WEF και πως είναι το μοντέλο διακυβέρνησης που θέλουν να επιβάλουν στις δυτικές χώρες του κόσμου, σε αντίθεση πάντα με αυτό που παρουσιάζουν τα δυτικά ΜΜΕ για δήθεν αντιπαλότητα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η Κίνα επίσης είναι η μόνη χώρα που θα μπορούσε να φερθεί τόσο απάνθρωπα στο λαό της με αυτά τα ακραία lockdown και να δώσει ένα παράδειγμα στον υπόλοιπο κόσμο, ότι οι δυτικές κυβερνήσεις δεν δρουν έτσι γιατί σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα…

Ο καλός και ο κακός μπάτσος

Το μεγαλύτερο μέρος του δυτικού κόσμου δεν είναι πλέον σε lockdown, ορισμένες εντολές εμβολίων χαλαρώνουν, όσοι φορούν μάσκες αποτελούν την μειοψηφία όπου κι αν κοιτάξεις. Τουλάχιστον προς το παρόν, και σε κάποιο βαθμό μπορούμε να πούμε πως έχουμε «γυρίσει στην κανονικότητα»…

…αλλά αυτό δεν συμβαίνει στην Κίνα.

Καθώς ο υπόλοιπος κόσμος «ζει με τον Covid», οι άνθρωποι στις κινεζικές πόλεις εξακολουθούν να υπόκεινται σε δυστοπικά επίπεδα ελέγχου και επιτήρησης. Μέχρι και συγκόλληση μέσα στα σπίτια τους.

Λοιπόν, μπορούμε σίγουρα να αποκλείσουμε μερικές κύριες «εξηγήσεις»:

  • Γνωρίζουμε πλέον ότι ο Covid δεν είναι μια πραγματική θανατηφόρος ασθένεια με οποιονδήποτε τρόπο. Τα δεδομένα έχουν μιλήσει για αυτό.
  • Γνωρίζουμε ότι δεν οφείλεται στο ότι τα lockdown λειτουργούν για την προστασία της υγείας του κοινού ή την πρόληψη εστιών ασθενειών. Τα δεδομένα έχουν μιλήσει και γι’ αυτό.
  • Γνωρίζουμε ότι δεν συμβαίνει επειδή η κινεζική κυβέρνηση θεωρεί τη ζωή των πολιτών πολύτιμη και θέλει να τους προστατέψει.
  • Και ξέρουμε ότι δεν είναι επειδή έπεσαν θύμα κάποιας βιομηχανικής ιογενούς επίθεσης από τη Δύση. Ακούστηκε και αυτό αλλα πάντα ήταν ανυπόστατο.

Γιατί ενώ εχουμε φτάσει στο σημείο οι δυτικές κοινωνίες να τα γνωρίζουμε όλα αυτά, η Κίνα που έχει ένα σαφώς πιο εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό δεν τα γνωρίζει;

Λοιπόν, υπάρχουν πραγματικά πολλές απαντήσεις σε αυτό, οι οποίες καταλήγουν στο πλασματικό δίπολο, ότι δήθεν η Κίνα είναι εχθρός της δύσης και άρα λειτουργεί ανεξάρτητα.

Εάν αποδεχτούμε ότι η «πανδημία» του Covid ήταν στην πραγματικότητα μια παγκόσμια ψυχολογική επιχείρηση, η οποία διεξήχθη από τις περισσότερες κυβερνήσεις του κόσμου που εργάζονται σε συντονισμό κατ’ εντολή υπερεθνικών οικονομικών, εταιρικών και πολιτικών συμφερόντων, τότε ακολουθεί de facto ότι τυχόν εμφανείς διαφορές στην προσέγγιση ή τη στάση μεταξύ αυτών των συνεργαζόμενων κυβερνήσεων παίζουν τον ίδιο ρόλο στην αφήγηση.

Εν ολίγοις, κάποιος πρέπει να παίξει τον ρόλο του «κακού μπάτσου».

Σε αυτή την περίπτωση, η βάναυση προσέγγιση της Κίνας του «μηδενικού Covid» επιτρέπει στις δυτικές κυβερνήσεις να διεκδικήσουν τον χαρακτηρισμό «μετριοπαθής» απλώς και μόνο επειδή δεν είναι τόσο γελοία «κακές» όπως η Κίνα.

Φυσικά, αυτό λειτουργεί και προς τις δύο κατευθύνσεις.

«Η Δύση» μπορεί να πει στους πολίτες της, «κοίτα πόσο βάναυσο ήταν το lockdown της Κίνας, δεν θα πηγαίναμε ποτέ τόσο μακριά, γιατί νοιαζόμαστε για τα δικαιώματά σας – αν και οι κινέζοι δεν έχουν άδικο, γιατί έτσι σώζουν ζωές…».

Εν τω μεταξύ, η Κίνα επωφελείται μιας τεράστιας ευκαιρίας να ελέγξει περισσότερο τους πολίτες της, όπως κάθε καλή δικτατορία που σέβεται τον εαυτό της…

Κάθε συνεργαζόμενη πλευρά χρησιμεύει ως ο καλός στη δική της αφήγηση και ο κακός στην άλλη, και με αυτόν τον τρόπο στηρίζει η μία την άλλη, ενώ συγκεντρώνει η μία τους αντιφρονούντες της άλλης σε μια ελεγχόμενη «εναλλακτική γνώμη».

Και οι δύο πλευρές καταλήγουν στην ασφάλεια και την προώθηση των εμβολίων!

Στο The Guardian πριν από δύο ημέρες, ο αρθρογράφος Devi Sridhar υπερασπίστηκε πραγματικά τις «σκληρές αποφάσεις» της Κίνας για το Zero Covid , λαμβάνοντας υπόψη ότι η Κίνα πρέπει να είναι τόσο σκληρή επειδή τα εμβόλιά τους δεν λειτουργούν τόσο καλά όσο τα δικά μας:

Ο πληθυσμός της Κίνας έχει χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού, με εμβόλια που φαίνονται λιγότερο αποτελεσματικά από ό,τι στις περισσότερες άλλες χώρες. Και πολλοί άνθρωποι δεν έχουν καμία ανοσία που αποκτήθηκε από μια προηγούμενη μόλυνση. Εάν η Κίνα εγκαταλείψει τα lockdown και επιτρέψει ένα μεγάλο κύμα λοιμώξεων, η χώρα θα έχει τεράστια απώλεια ζωών δεδομένων των σημερινών επιπέδων εμβολιασμού

Ολόκληρη η στήλη είναι στην πραγματικότητα απλώς ένας τρόπος για να διαφημίσουμε τα «ασφαλή και αποτελεσματικά» εμβόλια mRNA (καθώς και άλλα θέματα που θα εξετάσουμε στο άρθρο παρακάτω):

Οι αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με τη χαμηλή αποτελεσματικότητα των κινεζικών εμβολίων χωρίς mRNA ήταν επίσης ανησυχητικές: μελέτες έδειξαν ότι η προστασία εξασθενούσε γρήγορα και ήταν μη ανιχνεύσιμη μετά από έξι μήνες […] Αυτό που η Κίνα χρειάζεται, είναι να βελτιώσει τα εμβόλια της. Αλλά για να γίνει αυτό θα χρειαστεί πρόσβαση στην τεχνολογία mRNA, δεν έχει άλλη διέξοδο. Η Κίνα εργάστηκε για την ανάπτυξη ενός εγχώριου εμβολίου mRNA, αλλά αυτό έχει προκαλέσει καθυστερήσεις στην κυκλοφορία […] Η Κίνα πρέπει να φέρει γρήγορα εμβόλια mRNA στις ομάδες μεγαλύτερης προτεραιότητας.”

Αυτό που στην ουσία λέει το άρθρο: «δείτε, δεν χρειαζόμαστε αυτά τα βάναυσα lockdown, γιατί έχουμε τα μαγικά εμβόλια», με το αναπόφευκτο άρρητο αποτέλεσμα αυτού να είναι «άλλες χώρες να μπαίνουν σε lockdown επειδή δεν τα έχουν… ”

 

Η αρθρογράφος της Washington Post, Taylor Lorenz, το πήγε ένα βήμα πιο πέρα και υπερασπίστηκε την απάνθρωπη πολιτική του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος για το «μηδενικό-COVID», και δεν ήταν η μόνη… Μια μεγάλη λίστα αριστερών προσωπικοτήτων των μέσων ενημέρωσης υποβάθμισαν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Κίνας και τις διαμαρτυρίες και θαύμασαν τα lockdown για τον κορονοϊό ως επιτυχία.

Το Σάββατο, η Lorenz απάντησε θυμωμένα στο άρθρο της στην Washington Post, επικρίνοντας όλους όσους μιλούν για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων». Η Lorenz επαίνεσε τα αυταρχικά lockdown της Κίνας για τον COVID και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι σκότωσαν «εκατομμύρια ευάλωτους ανθρώπους» ανοίγοντας ξανά τη χώρα…

«Δεν υπάρχει διαρκής «φυσική ανοσία» στον COVID», έγραψε. «Μπορείς να πάθεις covid ξανά και ξανά και ξανά π.χ. υπάρχουν τόσα πολλά ατελείωτα εξελισσόμενα στελέχη και τα αντισώματα εξασθενούν. Επίσης, η επιλογή να μην σκοτωθούν εκατομμύρια ευάλωτοι άνθρωποι (όπως κάνουν οι ΗΠΑ) δεν είναι ένα «κρίσιμο ελάττωμα» αλλά είναι άξιο θαυμασμού.

Τι μας λέει και αυτό το άρθρο με άλλα λόγια: Δυστυχώς στη Δύση σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές…

Το σαφές υπονοούμενο ειπώθηκε: «Αυτά τα lockdown μπορεί να φαίνονται ανήθικα, αλλά έσωσαν εκατομμύρια ζωές».

Η συνεργασία των κυβερνήσεων

Τα lockdown ξέρουμε πως δεν λειτουργούν για να σταματήσουν την εξάπλωση ασθενειών και, πριν από το 2020, δεν είχαν ποτέ προταθεί ή χρησιμοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο.

Στη συνέχεια, την άνοιξη του 2020, σχεδόν κάθε παγκόσμια κυβέρνηση πήρε ταυτόχρονα την άνευ προηγουμένου απόφαση να μπει σε lockdown για να καταπολεμήσει τον Covid.

Δεδομένου ότι ΟΛΕΣ οι «περιπτώσεις» Covid είναι εξ ολοκλήρου προϊόν προγραμμάτων δοκιμών PCR και ΟΛΟΙ οι «θάνατοι από Covid» υπόκεινται σε γελοίους ορισμούς, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι τα στατιστικά στοιχεία Covid της Κίνας είναι ένα τέχνασμα συνεργασίας δυτικής ελίτ με το ΚΚΚ να πουλήσει την ιδέα ότι τα lockdowns λειτουργούν πραγματικά.

Ήδη από τον Μάρτιο του 2020 είχαμε «ειδικούς» στο Channel 4 που επαίνεσαν την προσέγγιση της Κίνας, είχαμε τον Neil Ferguson να θρηνεί ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν είχε τη δύναμη να ακολουθήσει το παράδειγμα της Κίνας, είχαμε δυτικά ειδησεογραφικά πρακτορεία που ισχυρίζονταν ότι η Κίνα είχε « θριαμβεύσει » επί του Covid.

Τι μας έλεγαν στην ουσία: Τι κρίμα να μην είμαστε κι εμείς μια δικτατορία να επιβάλλουμε αυτα τα ωραία μέτρα…

Το μήνυμα ήταν σαφές: «Εμείς οι δυτικοί άνθρωποι, προφανώς, το να μην σεβόμαστε τα ατομικά ανθρώπινα δικαιώματα είναι κακό, αλλά αυτή η προσέγγιση φαίνεται πραγματικά να λειτουργεί. Σαφώς, δεν θα το κάναμε ποτέ αυτό, αλλά δεν μπορείτε να αρνηθείτε ότι είναι αποτελεσματικό, σωστά;»

Αυτό το μήνυμα συνεχίζεται ακόμα και σήμερα, και η Κίνα συνεχίζει να παίζει το ρόλο του κακού μπάτσου, και οτιδήποτε έχει να κάνει με την αργή νομιμοποίηση της τυραννίας λόγω των “αγνών” σκοπών τα ΜΜΕ συνεχίζουν να τα δικαιολογούν!

Το πλασματικό δίπολο λειτουργεί

Ίσως το πιο σημαντικό, το πλασματικό δίπολο λειτουργεί για να μπλοκάρει και να ελέγξει τη δημόσια συζήτηση. Οι παραδοσιακά αριστεροί επικριτές του δυτικού καπιταλισμού αναγκάζονται να υπερασπιστούν τα εμβόλια και τα lockdown λόγω της ιδεολογικής τους πίστης στην Κίνα.

Αξίζει άραγε αναφέρουμε τους καμμένους εγκεφάλους Qanon που παρουσιάζουν τον δικτάτορα Σι ως φωτεινή οντότητα που πολεμάει το βαθύ κράτος της Κίνας; ή θα γελοιοποιήσουμε το άρθρο και μόνο στην αναφορά… Σίγουρα πάντως αξίζει να αναφέρουμε πως η συνεργασία Πούτιν – Κίνας έχει επηρεάσει πολύ κόσμο να πιστέψει πως η Κίνα είναι ένας πραγματικός εχθρός της δύσης.

Κάθε πλευρά ελέγχεται από την ιδεολογία της, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι η πίστη της χρησιμοποιείται για να την τοποθετήσει μέσα στο επιτρεπτό φάσμα απόψεων.

Με άλλα λόγια, το χάσμα για τις τακτικές του Covid είναι τόσο αληθινό όσο ο πόλεμος στην Ουκρανία. Όλα εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό, προωθώντας τη μεγάλη επαναφορά και την παγκόσμια τεχνοκρατική κυβέρνηση. Ένα σύστημα που δεν είναι ούτε κομμουνιστικό ούτε καπιταλιστικό, αλλά απορροφά τα χειρότερες κακά τους, ενώ παράλληλα εξαγνίζει τις αρετές!

Αυτό το άρθρο πήρε πληροφορίες από το OffGuardian.

Πηγή:https://anazitiseis.gr/o-pragmatikos-logos-piso-apo-tin-politiki-midenikou-covid-tis-kinas-kai-to-plasmatiko-pseftiko-dipolo/

Μία άποψη για το “Ο πραγματικός λόγος πίσω από την πολιτική «μηδενικού Covid» της Κίνας και το πλασματικό ψεύτικο δίπολο!

  1. Michael

    Άλλο ένα άρθρο για την Κίνα από άτομα που δεν την έχουν δει την Κίνα ούτε με το κυαλι και που προφανώς δεν ξέρουν ότι η μηδενική πολιτική κοβιντ τελείωσε.

Αφήστε ένα σχόλιο