ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ή ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;

<span>ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ή ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;</span>

Όπως συχνά αναφέρουν οι Έλληνες γεωστρατηγικοί αναλυτές, τους οποίους κανείς δεν λαμβάνει υπόψιν τουλάχιστον στο μέτρο και τον βαθμό που πρέπει, ο λόρδος Πάλμερστον είχε πει πως : “τα έθνη δεν έχουν σταθερούς φίλους ή εχθρούς, αλλά σταθερά συμφέροντα“.

 

Η πρόσφατη κόντρα ή οι τροχιοδεικτικές βολές, (θα δείξει), του Μαρινάκη, επιβεβαιώνουν αυτήν την ρήση η οποία ισχύει και σε μικρότερης κλίμακας, συνεργασίες ή αντιπαραθέσεις.

Για να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή τα πράγματα και να είμαστε “σύννομοι” και με τις δικές μας αρχές και οι δύο κατά το κοινώς λεγόμενο, θεωρούνται βρώμικοι.

Ποιος θα επικρατήσει;

Ο πιο έξυπνος, ο πιο καπάτσος, ο πιο προπονημένος, με ποδοσφαιρικούς όρους.

Μπορεί ο Μαρινάκης να είναι πολύ πιο ευτραφής, αλλά ταυτόχρονα είναι περισσότερο προπονημένος και ευέλικτος από τον πρωθυπουργό.

Οι ποδοσφαιρικοί όροι ως εδώ. Τώρα αναλαμβάνει το μυαλό. Σε αυτόν τον τομέα, δεν νομίζω πως μπορεί να επέλθει σύγκριση μεταξύ των δύο, για το ποιος είναι περισσότερο νοήμονας, αλλά ποιος είναι απλά νοήμονας.

Στην προκειμένη περίπτωση το πέναλτι το έκανε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο.

Ο αγώνας μέχρι εκείνο το λεπτό, έδειχνε αμφίρροπος, με ίση κατοχή δούναι και λαβείν.

Ποιος θα επικρατήσει;

Θα εξαρτηθεί από την απόφαση του VAR, (συνεργάτες του πρωθυπουργού), αν θα πάρουν πίσω το πέναλτι ή θα επιτρέψουν την εκτέλεσή του.

Το βέβαιο είναι πως θα ζήσουμε στιγμές απείρου κάλους, δεδομένου πως μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα, υπεισέρχεται μεγάλο πλήθος, πολλές φορές αστάθμητων παραγόντων.

Από τον απλό χειραγωγούμενο ως το μεδούλι οπαδό και των δύο, από τα συμφέροντα των αντιπάλων, μέχρι τα μόνιμα και μη διαπραγματεύσιμα για τους πολλούς συμφέροντα της πατρίδας.

Οψόμεθα.

Σταθόπουλος Κωνσταντίνος

Αφήστε ένα σχόλιο