Ρreppers

<span>Ρreppers</span>

Οι preppers , σε ελεύθερη μετάφραση οι «προετοιμασμένοι» είναι οι άνθρωποι που έχουν προετοιμαστεί για κάθε είδους καταστροφή. Μέχρι  χτες τους θεωρούσαμε κάτι σαν τον τρελό του χωριού, περιθωριακούς τύπους , γραφικούς και ελαφρώς διαταραγμένους. Ήρθε όμως η στιγμή της δικαίωσης τους και τώρα όλοι μας ανατρέχουμε σε αυτούς για να μας βοηθήσουν να προετοιμαστούμε σε περίπτωση έκτακτης απειλής όπως αυτή του πυρηνικού πολέμου.

Ποιοι είναι οι preppers;

Το κίνημα για την «Προετοιμασία για το Τέλος του Κόσμου» δεν είναι κάτι καινούργιο. Η κοινότητα των preppers, όπως ονομάζονται, έχει ακολούθους σε όλον τον πλανήτη, ενώ υπολογίζεται ότι το 20% των Αμερικανών συμμετέχει σε κάποια ομάδα προετοιμασίας. Η λογική των preppers είναι να συλλέγουν όλα όσα μπορεί να χρειαστεί κάποιος για να επιβιώσει σε περίπτωση καταστροφής. Η «καταστροφή» μπορεί να είναι πολλών ειδών: φυσική καταστροφή, πόλεμος, επισιτιστική κρίση, τρομοκρατική επίθεση, οικονομική κατάρρευση και βέβαια κάποιου είδους πανδημία.

«Η προετοιμασία στον πυρήνα του έχει να κάνει με την αυτοσυντήρηση. Ο prepper είναι ένας άνθρωπος που λαμβάνει μέτρα προκαταβολικά για να διασφαλίζει την οικονομική, φυσική και συναισθηματική ασφάλεια του ίδιου και της οικογένειάς του σε εποχές ακραίων δυσκολιών», αναφέρει η Τζέιν, η ιδρύτρια της ομάδας «Pandemic Preps» στο Reddit  που αριθμεί περίπου 5.000 μέλη.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην κοινότητα των preppers ανήκουν και πολλοί διάσημοι, αλλά και μέλη της Silicon Valley. Το 50% των δισεκατομμυριούχων  από τη Silicon Valley έχουν αγοράσει ιδιοκτησίες που θα χρησιμοποιήσουν ως καταφύγια σε περίπτωση ανάγκης, όπου υπάρχουν τρόφιμα,  γεννήτριες, πάνελ και πυρομαχικά..

Ένας prepper είναι αυτός που προετοιμάζεται πρώτα ψυχολογικά, μετά με το μυαλό και έπειτα στην πράξη (με εργασίες και ανάπτυξη δεξιοτήτων) για οποιοδήποτε μη ασφαλές σενάριο καθημερινότητας, σε ανύποπτο χρόνο και σε οποιοδήποτε μέρος. Από μια απλή πυρκαγιά, μέχρι την κατάρρευση του παγκόσμιου συστήματος.

Όπως λένε “πρέπει να μην αντιδρούμε ποτέ με πανικό, και ποτέ μαζί με το πανικοβλημένο πλήθος. Αυτό σημαίνει θάνατος. Δεν πάει το μυαλό σας, στο τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος για να σώσει το τομάρι του, ή για ένα κομμάτι ψωμί όταν είναι απελπισμένος, ή όταν δεν έχει αξίες».

Γενική αποθήκευση τροφίμων

Η αποθήκευση γίνεται  σε κελάρι, σε υπόγειο, σε αποθήκη, χρησιμοποιώντας  ράφια τοίχου, σε ένα γκαράζ, σε ένα καταφύγιο στο χωριό, ή στην καλύτερη περίπτωση στον μυστικό καταυλισμό σας όπου θα ετοιμάσετε (prepare) πριν την καταστροφή. Το θέμα είναι ότι, όσες προμήθειες και να έχετε, κάποια δεδομένη στιγμή θα τελειώσουν. Το ιδανικό είναι μην τελειώσουν πριν το πέρας του κραχ ή της καταστροφής. Όταν τελειώνουν οι προμήθειες, τότε από πρεπερατζής (preper) γίνεσαι Survivalist (επιβίωση). Εδώ ξεκινούν οι τεχνικές και οι δεξιότητες επιβίωσης στο να βρούμε ή και να παρασκευάσουμε νερό, τρόφιμα και φάρμακα.

Τι βάζουμε στη λίστα αποθήκευσης μας

Νερό: Προσπαθήστε να αποθηκεύσετε όσο πιο πολύ νερό γίνεται και φυσικά να προβλέψετε τρόπους καθαρισμούς του.

Δημητριακά: Αποθηκεύστε σιτάρι, ζυμαρικά, ρύζι, κριθάρι, τραχανά  και βρώμη. Περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες και πρωτεΐνες και είναι βασικά συστατικά της καθημερινής διατροφής.

Όσπρια: φασόλια, φακές, ρεβίθια κλπ. Είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών, καθώς και υποκατάστατο του κρέατος. Γάλα συμπυκνωμένο ή σε σκόνη, έτοιμες σάλτσες, ξύδι.

Αλάτι: Είναι συντηρητικό και μπορεί να βελτιώσει τη γεύση των τροφίμων. Είναι επίσης απαραίτητο για το σώμα, ειδικά σε καταστάσεις μεγάλης ζέστης ή πολύ κρύου.

Γλυκαντικά: Ζάχαρη και μέλι. Το μέλι είναι πιο υγιεινό από τη ζάχαρη, επειδή περιέχει πολλά ωφέλιμα συστατικά. Η ζάχαρη είναι περισσότερο τροφή ανάγκη (επιβίωσης), αφού παρέχει μόνο θερμίδες και μπορεί να χρησιμεύσει σαν συντηρητικό.

Λάδι: Είναι απαραίτητο για το μαγείρεμα, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην κατασκευή φαρμάκων. Το λάδι της ελιάς διατηρείται κλειστό σε τενεκέδες για αρκετά χρόνια. Ακόμα και ταγγισμένο μπορεί να καταναλωθεί χωρίς πρόβλημα.

Μπαχαρικά. Ειδικά τα μπαχαρικά διατηρούνται για πολλά χρόνια, δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο και μπορούν να νοστιμίσουν μια άνοστη τροφή.  Αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, κονσερβοποιημένα προϊόντα, μπέικιν πάουντερ, σόδα, μαγιά σε σκόνη . Το ταχίνι διατηρείται για πολύ μεγάλο διάστημα, είναι καλή πηγή πρωτεϊνών και άλλων θρεπτικών στοιχείων

Εργαλεία

Μαχαίρι, φτυάρι, πολυσουγιά, τσεκούρι, μανσέτα, αναπτήρες, σπίρτα, φακούς, κεριά, ηλιακοί  λαμπτήρες, γκαζάκια, ραδιοφωνάκι, μπαταρίες, παραφινέλαιο για λάμπες. σκοινί.

Φτιάξτε το δικό σας φαρμακείο

Αποθηκεύστε βιταμίνες D, C, ιώδιο (κατάλληλο για πυρηνικές εκρήξεις), ωμέγα τρία, σίδηρο και ασβέστιο. Πάρτε  παυσίπονα , παρακεταμόλη,  (Depon)  αντιφλεγμονώδη (ασπιρίνες), αντιπυρετικά , αντιβηχικά  , αλοιφές για εκζέματα, οινόπνευμα, αμμωνία.

Προσοχή!

Αντί να αγοράζετε ένα τεράστιο ποσό από ένα τρόφιμο κάθε φορά, είναι καλύτερα να αγοράζετε διάφορα τρόφιμα σε μικρότερες ποσότητες.

Πάντα να αποθηκεύετε τα χύμα τρόφιμα σας σε κλειστά δοχεία αποθήκευσης τροφίμων.

Αδιαμφισβήτητα, σε καταστάσεις όπως αυτή που ζούμε σήμερα αποδεικνύεται ότι ο τρόπος με τον οποίο έχει δομηθεί η κοινωνία μας μάς κάνει όλο και πιο εξαρτημένους  από ένα σύστημα που μπορεί να μην έχουμε επιλέξει αλλά συνεχίζουμε να παραμένουμε μέλη του και ως απλά γρανάζια του, μπορούμε να σπάσουμε και να αφανιστούμε ανά πάσα ώρα και στιγμή.. Η αυτάρκεια ως άτομα αλλά και ως χώρα είναι πάντα το ζητούμενο.

Leave a Comment