ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ( 2o ΜΈΡΟΣ )

<span>ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ( 2o ΜΈΡΟΣ )</span>
                                                                                                      11. ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ

Αλλάζουν την θεώρηση που έχουμε για το σωστό και το λάθος, το ηθικό και το ανήθικο. Ήδη για παράδειγμα η δωροδοκία μετονομάστηκε σε κίνητρο για το κοινό καλό. Όσο για την παιδεραστία , (βρίθει σκανδάλων η ελληνική κοινωνία)  μια απεχθής πράξη και ποινικά κολάσιμη που επιφέρει  αυστηρές ποινές,  τελευταία παρατηρείται ότι επιχειρείται το ξέπλυμα και η απενοχοποίηση της  με το  να θεωρηθεί ως γενετήσιο  ελάττωμα ,ακόμα και ως σεξουαλική ιδιαιτερότητα.

12. ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΟ ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΚΑΙ ΕΠΟΥΣΙΩΔΕΣ

«Κρατήστε αποπροσανατολισμένη την προσοχή του κοινού, (όλη η προσοχή στραμμένη στο Κατάρ , εκεί όπου λατρεύεται η στρογγυλή θεά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου) )μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμαλωτισμένη σε θέματα χωρίς καμιά πραγματική σημασία. Κρατήστε το κοινό απασχολημένο,   χωρίς χρόνο για να σκέφτεται να επιστρέφει κανονικά στην ρουτίνα του με άλλα λόγια στην  φάρμα με τα άλλα ζώα». Απόσπασμα από το Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους.

13. ΠΡΟΒΛΗΜΑ –ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ-ΛΥΣΗ.

Πρώτα δημιουργούν το πρόβλημα, (το  event 201 ήταν μια άσκηση  προσομοίωσης της πανδημίας και μια καλή ευκαιρία για να ακολουθήσουν πολιτικές, κοινωνικές  και οικονομικές αλλαγές  που υπό κανονικές συνθήκες  δεν θα μπορούσαν να επιβληθούν μόνο με πολιτική βούληση).  Το επόμενο στάδιο της σκηνοθετημένης κρίσης  είναι  να  διασπείρουν τον φόβο και την απόγνωση , ξεσπούν και κάποιες εστίες με ακραίες συμπεριφορές ώστε απελπισμένοι οι πολίτες να δεχθούν με ευγνωμοσύνη την λύση που τους προτείνουν οι ιθύνοντες, δηλαδή οι ίδιοι υπαίτιοι του προβλήματος,  ακόμα και αν υπάρχει καταφανής παραβίαση των ατομικών τους δικαιωμάτων και ελευθεριών.

14.Η ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ

Οι κυβερνώντες γνωρίζουν καλά ότι για να πετύχουν την αλλαγή στην νοοτροπία των πολιτών ,πρέπει να δουλέψουν μεθοδικά και αθόρυβα για το χρονικό διάστημα τουλάχιστον  μιας δεκαετίας ώστε δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνάψεις και οι πολίτες να εξοικειωθούν με τα νέα δεδομένα. Κατά συνέπεια στοχεύουν σε κοινωνικές ομάδες λίγες κάθε φορά , έτσι ώστε να μην θίγονται ταυτόχρονα τα συμφέροντα των πολλών και μην υπάρξουν αντιδράσεις. Αντίθετα , με αυτόν τον τρόπο η κοινωνική ομάδα που δεν πλήγηκε αδιαφορεί για τις άλλες και ενισχύεται η ιδιοτέλεια και ο  ατομικισμός .

15.  ΒΡΕΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Ο λόγος , τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται για να πείσουν τους πολίτες είναι σαν την αυθεντία που απευθύνεται σε βρέφη, σε παιδιά που ακόμα δεν έχουν ολοκληρώσει τον χαρακτήρα τους και διαμορφώσει την προσωπικότητα τους.  Ο Πατερούλης (πατερναλισμός) που νουθετεί τα ανήλικα τέκνα του και τους επιβάλει την γνώμη του. Με αυτό τον τρόπο  η πολιτεία παίρνει οριζόντιες αποφάσεις περί δικαίου και αδίκου για το καλό το δικό μας  χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τις ιδιαιτερότητες κάθε ατόμου και δεν διστάζει να πάρει  μέτρα καταστολής όταν κάποιος δεν συναινεί με αυτό  Έτσι οι  βρεφοποιημένοι πολίτες  τηρούν κατά γράμμα  τις προσταγές των κυβερνώντων και δεν τολμούν να αμφισβητήσουν και να διαμαρτυρηθούν ούτε για την ακαταλληλότητα των μέτρων  ούτε για την κακοποίηση τους.

16. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ  (Σαλαμοποίηση)

Είναι πάντοτε πιο εύκολο να αποδεχτεί κάποιος αντί μιας άμεσης θυσίας μια μελλοντική. Πρώτα απ’ όλα, επειδή η προσπάθεια δεν πρέπει να καταβληθεί άμεσα.

Ο κόσμος έχει πάντα την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «όλα θα πάνε καλύτερα αύριο» και ότι μπορεί, εντέλει, να αποφύγει τη θυσία που του ζήτησαν. Από την άλλη, συνηθίζει στην ιδέα της αλλαγής, και  θα  την αποδεχτεί μοιρολατρικά, όταν κριθεί ότι έφθασε το πλήρωμα του χρόνου για την τέλεσή της

17. Ο ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Χάρη στη Βιολογία, τη Νευροβιολογία και την Εφαρμοσμένη Ψυχολογία, ο αλγόριθμος συγκέντρωσε άπειρες πληροφορίες για τον καθένα μας. Έτσι το «σύστημα» έφτασε σε μια εξελιγμένη γνώση του ανθρώπινου όντος. Έφτασε να γνωρίζει τον μέσο άνθρωπο καλύτερα απ’ όσο γνωρίζει ο ίδιος τον εαυτό του, να του δείχνει αυτά που θέλει να δει και  να του  λέει αυτά που θέλει να ακούσει. Με αυτό τον τρόπο η εξουσία μεθοδεύει καταστάσεις , ασκεί έναν πολύ πιο αυξημένο έλεγχο και επιβάλλεται με μια μεγαλύτερη ισχύ επάνω στα άτομα απ’ όσο τα άτομα στον ίδιο τον εαυτό τους.

18. ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Η  Παιδεία, δηλαδή  η κοινωνική λειτουργία που παρέχει γνώσεις και αξίες στον άνθρωπο με στόχο την ηθικοπνευματική και την κοινωνική του ολοκλήρωση έχει μετατραπεί σε Εκπαίδευση δηλαδή σε επαγγελματική κατάρτιση συνυφασμένη με τους νόμους της αγοράς εργασίας με μοναδικό στόχο την μαζική παραγωγή εργατικού δυναμικού. Η Αγωγή και η Μόρφωση αποτελούν άγνωστες λέξεις στο σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα.

19. ΟΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ

Στρατολογούνται ομάδες συνωμοσιολόγων στην υπηρεσία της Ελίτ, που πληρώνονται αδρά από τα κέντρα εξουσίας για να πλασάρουν νοθευμένες πληροφορίες και να πουλήσουν ελπίδα. Αρκετές φορές έχει επιχειρηθεί και η δίωξη τους από τα ίδια τα κέντρα εξουσίας προκειμένου να γίνουν πιστευτοί και να ηρωοποιηθούν στις μάζες. Φτάνουν ακόμα και να δολοφονήσουν τον συνεργάτη τους και να παρασύρουν σε απανωτά ψέματα τους ανυποψίαστους που απογοητευμένοι και χαμένοι δεν μπορούν να διακρίνουν την αλήθεια από το ψέμα με αποτέλεσμα να εγκαταλείπουν τον αγώνα τους.

20. ΤΟ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ:  Ο ΦΟΒΟΣ

Ο φόβος είναι το βασικότερο μέσο χειραγώγησης της μάζας. Ο φόβος ότι θα πεθάνουμε από την πανδημία , ο φόβος της πείνας , ο φόβος του πολέμου, ο φόβος ότι θα ξεπαγιάσουμε από το κρύο , ο φόβος των απανωτών απειλών που κατακυριεύει τη ζωή μας. Ο φόβος αδρανοποιεί  την πνευματική μας δύναμη. Η αρνητική/χαμηλή δονητική ενέργεια είναι απαραίτητη για την επιβίωσή του αυταρχικού συστήματος. Ο ανθρώπινος φόβος, το μίσος, το άγχος, ο θυμός και η κατάθλιψη είναι τα στοιχεία εκείνα που ενισχύουν την δύναμη τους και παρατείνουν την φυλακή μας

                                                                                                                                                                                                 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ..

Leave a Comment