Το πειραματόζωο ο Έλληνας

<span>Το πειραματόζωο  ο Έλληνας</span>

Από τα τέλη της 10ετίας του 2010, βρισκόμαστε μπροστά σε μια σειρά από  κρίσεις που η μία διαδέχεται την άλλη και όλα δείχνουν ότι έχουμε πέσει σε ένα απύθμενο πηγάδι από το οποίο δεν μπορούμε να βγούμε .

Οι πολιτικές που επελέγησαν για την αντιμετώπιση αυτών των κρίσεων  οδήγησαν σε σημαντικές αλλαγές στο κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό  επίπεδο με τραγικές συνέπειες για την ελληνική κοινωνία. Έκλεισαν  επιχειρήσεις, αυξήθηκε η ανεργία, ανέβηκε το κόστος διαβίωσης , το   επιστημονικό δυναμικό της χώρας έφυγε στο εξωτερικό  σε αναζήτηση καλύτερης τύχης, μπήκαν στην ζωή μας τα επιδόματα και τα καλάθια της ζητιανιάς, και  ένα ασυγκράτητο προσφυγικό κύμα να εισρέει στη χώρα μας, κάνοντας τα αδιέξοδα να πληθαίνουν με γεωμετρική πρόοδο.

Μέσα σε αυτήν την συγκυρία μας βρήκε η πανδημία, με τη κυβέρνηση να τρέχει πρώτη να εφαρμόσει όλα τα μέτρα επιτήρησης ,καραντίνες,  βεβαιώσεις εξόδου, υψηλά πρόστιμα για όσους ξέχασαν να ενημερώσουν τις αρχές για την πρόθεση τους να βγουν έξω, επιβολή ράπιντ τεστ, εφαρμογή πιστοποιητικών εμβολιασμού, αναστολές για όσους αρνήθηκαν τις υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις, απολύσεις , μείωση των συντάξεων για το καλό των συνταξιούχων και πολλά άλλα.

Την ώρα που στην Ελλάδα άνοιξε ο δρόμος για την εξαήμερη εργασία, στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, μέχρι την Αυστραλία και την Ιαπωνία πραγματοποιούνται συνεχώς δοκιμές για τετραήμερη εργασία.

Στόχος από την πρακτική αυτή σε ΕΕ, Αμερική και Ασία είναι η διατήρηση -ή ακόμη και η αύξηση- της παραγωγικότητας, η προσέλκυση νέων και περισσότερων εργαζομένων και η επίτευξη καλύτερης ισορροπίας μεταξύ προσωπικής ζωής και εργασίας.

Σαν να είμαστε μέρος ενός πειράματος στην χώρα μας θεσπίστηκε η εξαήμερη εργασία από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και  έχει γίνει θέμα στον διεθνή Τύπο τις τελευταίες ημέρες με την ευρωπαϊκή πρωτοτυπία οπισθοδρόμησης στα εργασιακά δικαιώματα,. Αυτό όμως δεν εμποδίζει τον πρωθυπουργό να κάνει δηλώσεις κομπασμού σήμερα από το υπουργείο επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση για κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ και έκτακτη ενίσχυση τα Χριστούγεννα σε χαμηλοσυνταξιούχους.

 Σαν να προσπαθεί να ξεγελάσει τους ιθαγενείς δίνοντας τους καραμέλες και καθρεφτάκια.

 Ποιος να το φανταστεί ότι ο ΄Έλληνας, ο υπερήφανος, ο αγέρωχος,  ο αγωνιστής θα έσκυβε το κεφάλι για να αποδεχτεί παθητικά  όλα τα πειράματα που γίνονται σε βάρος του!!!

Αφήστε ένα σχόλιο