Τσαβούσογλου: Δεν θα επιτρέψουμε επέκταση χωρικών υδάτων στο Αιγαίο – Ξέρουν τι σημαίνει να εναντιωθείς στην Τουρκία

<span>Τσαβούσογλου: Δεν θα επιτρέψουμε επέκταση χωρικών υδάτων στο Αιγαίο – Ξέρουν τι σημαίνει να εναντιωθείς στην Τουρκία</span>

«Ξέρετε τι σημαίνει να εναντιωθείς στην Τουρκία», απείλησε ο Τσαβούσογλου.

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, διαμηνύοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε ούτε ένα μίλι επέκτασης των χωρικών υδάτων», στο Αιγαίο.

Η Άγκυρα, «δεν αποδέχεται το τετελεσμένο γεγονός που την έχει φυλακίσει στις ακτές της», είπε, o Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, σε πάνελ με θέμα: «Η Τουρκική Εξωτερική Πολιτική στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

«Ξέρουν τι σημαίνει να εναντιωθείς στην Τουρκία»

«Ξέρουν τι σημαίνει να εναντιωθείς στην Τουρκία», απείλησε ο Τσαβούσογλου, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε: «Οι απαντήσεις που δώσαμε, εκνεύρισαν την Ελλάδα», ισχυριζόμενος πως «κατέρρευσε η προπαγάνδα της Αθήνας». Υποστήριξε δε, σύμφωνα με τη sabah.com, πως «η Ελλάδα προσπάθησε να μας συκοφαντήσει με ψεύτικες φωτογραφίες και πληροφορίες. Τους απαντήσαμε με έγγραφα».

Επανέλαβε δε τους ισχυρισμούς περί έλλειψης σεβασμού των μειονοτήτων στην Ελλάδα.

Διαστρέφοντας την πραγματικότητα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, υποστήριξε, προκλητικά ότι η Ελλάδα δεν είναι ειλικρινής στα θέματα που αφορούν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

«Τουλάχιστον 16 από τα 23 νησιά του Αιγαίου που θα έπρεπε να είχαν αποστρατιωτικοποιηθεί, είναι οπλισμένα από την Ελλάδα», ανέφερε επίσης και ισχυρίστηκε: «Είμαστε έτοιμοι να επιλύσουμε διαφορές εάν η Ελλάδα θέλει, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε, καθώς αγνοεί τις διερευνητικές συνομιλίες».

«Η Αθήνα μπλοκάρει το δρόμο προς τη Δικαιοσύνη» είπε, ενώ ανεβάζοντας περισσότερο τους τόνους, συμπλήρωσε: «Οι ισχυρισμοί ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να επιτεθεί στην Τουρκία δείχνουν ότι η Αθήνα έχει χάσει το μέτρο».

 

«Λέμε στην Ελλάδα. Μην κοιτάς ποιος είναι πίσω σου. Κοίτα ποιον αντιμετωπίζεις», είπε ο Τσαβούσογλου, στηλιτεύοντας ταυτόχρονα, τη στάση του διεθνούς παράγοντα και συγκεκριμένα των ΗΠΑ, κατηγορώντας την Ουάσινγκτον για έλλειψη ισορροπίας. Ισχυρίστηκε δε πως το casus belli δε συνιστά απειλή έναντι της Ελλάδας.

Αφήστε ένα σχόλιο