Όταν ενώνονται οι τελείες…..βγάζουν νόημα

<span>Όταν ενώνονται οι τελείες…..βγάζουν  νόημα</span>

Βόμβα Βαρδινογιάννη

Πώς αγόρασε όλη την Εύβοια. Κίνηση ματ στην αγορά ενέργειας.

Ο Ομίλος της Motor Oil ανοίγει το δρόμο  για το αιολικό πάρκο   των 500 μεγαβάτ στην Εύβοια.

Η  Εύβοια λόγω του εξαιρετικού αιολικού δυναμικού, ήταν το μέρος που δοκιμάστηκε περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή από τις φονικές πυρκαγιές. Στρέμματα δασικής έκτασης κάηκαν μετατρέποντας σε κρανίου τόπου την όμορφη ελληνική φύση.

Στις 8/11, στο ΣτΕ εκδικάστηκε η προσφυγή που είχαν καταθέσει σύλλογοι και δήμοι της Εύβοιας ενάντια στην τοποθέτηση περισσότερων από 50 ανεμογεννητριών σε καμένες και πράσινες περιοχές χωρίς να πληρούνται ούτε τα βασικά κριτήρια προστασίας του περιβάλλοντος. Οι φορείς είχαν στραφεί κατά της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων τεσσάρων αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) σε περιοχές της Κεντρικής Εύβοιας και κατά της ΑΕΠΟ συγκροτήματος πέντε ΑΣΠΗΕ και των συνοδών τους έργων σε περιοχές της Νότιας Εύβοιας.

Το ανώτατο δικαστήριο, έκρινε ότι ως προς τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις   τα έργα δεν διαταράσσουν την ακεραιότητα προστατευόμενων περιοχών και τη συνολική συνοχή του δικτύου Natura 2000. Καταλήγει μάλιστα με την διαπίστωση ότι οι ΑΕΠΟ δεν εκδόθηκαν κατά παράβαση της εθνικής και κοινοτικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Κάπως έτσι  ο Βαρδινογιάννης αγόρασε όλη την Εύβοια!

O στόχος του Ομίλου είναι η δυναμική ανάπτυξη στις ΑΠΕ μέσω επενδύσεων που αφορούν την απόκτηση λειτουργούντων αιολικών και φωτοβολταικών πάρκων, είτε αδειών καθώς και την αδειοδότηση και κατασκευή νέων, ώστε μεσοπρόθεσμα το χαρτοφυλάκιο του να φτάσει το 1GW συνολικής ισχύος.

Ακολουθούν αντίστοιχες επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων από εγχώριους και ξένους ισχυρούς ενεργειακούς ομίλους. Κατά συνέπεια αναμένουμε τις νέες πυρκαγιές και στο φετινό καλοκαίρι!

Αφήστε ένα σχόλιο