Δεν εμπιστεύομαι  

<span> Δεν εμπιστεύομαι  </span>

 Δεν εμπιστεύομαι

 1. Γιατί ο πρωθυπουργός παρότρυνε τους πολίτες να κάνουν το σωτήριο εμβόλιο, που θα χρειάζονταν μόνο 2 δόσεις για να πάρουν την ζωή τους πίσω και τώρα έχουμε φτάσει στην 5η ή 6η δόση και συνεχίζονται….
 2. Γιατί, αντί να προσλάβει υγειονομικούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έβγαζε σε αναστολή όσους αρνήθηκαν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Έπειτα, ενώ καταρρίφτηκε ο μύθος της συλλογικής ανοσίας, πάνω στον οποίο βασίστηκε ο εκβιασμός της υποχρεωτικότητας,, εξακολούθησε να τιμωρεί όσους αρνήθηκαν να εμβολιαστούν και τους ανάγκασε, όταν πια είχαν απαλλαγεί, να κάνουν απανωτά ράπιντ τεστ, ενώ ήταν υγιείς.
 3. Γιατί, ενώ οι dealers των φαρμακευτικών έβαζαν το χέρι τους στην φωτιά για την ασφάλεια των σκευασμάτων, κανείς από αυτούς δεν βρέθηκε να δώσει μια σοβαρή απάντηση για την αύξηση των ξαφνικών θανάτων και τις  άπειρες περιπτώσεις παρενεργειών, που εμφανίστηκαν μετά τον εμβολιασμό.
 4. Γιατί, ενώ η υποτιθέμενη πανδημία έχει υποβαθμιστεί σε απλή ίωση, εξακολουθούν να ισχύουν τα πρόστιμα για τους άνω των 60 και όταν αυτοί πεθάνουν, το άδικο πρόστιμο μεταφέρεται στους συγγενείς τους.
 5. Γιατί ενώ μας λέγανε ότι έχουμε χρεοκοπήσει ως χώρα και μας ζητήθηκε να βάλουμε όλοι πλάτη, για να ανακεφαλαιοποιηθούν  οι τράπεζες, για ένα  χρέος που δεν  ευθυνόμασταν εμείς, τώρα ως δια μαγείας έχει βρεθεί πακτωλός χρημάτων για επιδοτήσεις όλων των ειδών, για κουπόνια, για επιδόματα, για pass, ενώ βαθαίνει η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού.
 6. Γιατί, ενώ η χώρα καίγεται εθιμοτυπικά κάθε καλοκαίρι, μειώνοντας δραματικά τους δασικούς της πνεύμονες, προτιμάμε να παίρνουμε Rafale, αντί να ανανεωθεί ο στόλος των πυροσβεστικών αεροπλάνων, που τα χρειαζόμαστε άμεσα.
 7. Γιατί, αντί να υπάρχει δέσμευση για αναδάσωση, μετά από λίγο χρονικό διάστημα, στις περιοχές των καμένων φυτρώνουν ανεμογεννήτριες.
 8. Γιατί, ενώ καίγονται τα δάση, η κυβέρνηση πετά χαρταετό και μετά προσπαθεί να μας πείσει, ότι η αύξηση της θερμοκρασίας και οι πλημμύρες που θα ακολουθήσουν, είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, κρίσης ή όπως αλλιώς θα την ονομάσουν.
 9. Γιατί, για πρώτη φορά στην ιστορία των εκλογών, ένα κόμμα που έχει διανύσει ήδη μια τετραετία κυβερνητικού έργου, μετά από τόσα σκάνδαλα και λοβιτούρες, βγαίνει πιο ενισχυμένο και δυνατό, , από την στιγμή που ανέλαβε την έκδοση των αποτελεσμάτων ιδιωτική επιχείρηση.
 10. Γιατί, ο κάθε εργαζόμενος που κακοποιείται συστηματικά στο χώρο εργασίας του, θα βγει στην σύνταξη στα 74 (αν αντέξει μέχρι τότε), ηλικία που τον καθιστά ανίκανο να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις της συνεχόμενης αξιολόγησης του. Θα είναι ο ίδιος άνθρωπος που στα 70 δεν θα είναι ικανός να οδηγήσει, θα είναι όμως  ικανός  να δουλεύει.
 11. Γιατί, ενώ τα κακώς κείμενα στην λειτουργία του δημοσίου καλώς κρατούν, ότι έχει να κάνει με τον έλεγχο και το φακέλωμα των πολιτών γίνεται σε χρόνο ρεκόρ.
 12. Γιατί οι περισσότεροι αστυνομικοί απασχολούνται στην φύλαξη των πολιτικών, των συντρόφων τους και των celebrities, ενώ όταν ο πολίτης χρειαστεί βοήθεια, θα πρέπει να περιμένει, γιατί δεν υπάρχει προσωπικό και προηγείται άλλο περιστατικό.
 13. Γιατί, ενώ με τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα παρακολουθούνται τα πάντα και ξέρουν την παραμικρή μας κίνηση, δεν μπορούν  να ελέγξουν και να σταματήσουν τις ατελείωτες εισροές των μεταναστών που κατακλύζουν την χώρα.
 14. Γιατί, ενώ κάθε φορά μας ζητείται η συγκατάθεση μας στο άνοιγμα μιας πλατφόρμας, διαβεβαιώνοντας μας ότι σέβονται τα προσωπικά μας δεδομένα, αυτά έχουν διαρρεύσει παντού, με αποτέλεσμα τον καταιγισμό μας από άπειρες διαφημίσεις στα μέιλ μας.
 15. Γιατί, η εμπειρία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ανέδειξε την αναλγησία του συστήματος, που με συνοπτικές διαδικασίες πήρε σπίτια και περιουσίες, για ευτελή ποσά.
 16. Γιατί, έχουν βαφτίσει το ψάρι κρέας, έχουν επινοήσει ευφάνταστους όρους όπως «το πυρονέφος της νύχτας» και προσπαθούν να καταργήσουν την κοινή λογική.
 17. Γιατί, ενώ οι «ψεκασμένοι» και οι «συνωμοσιολόγοι», όπως αποκαλούσαν περιφρονητικά όσους αμφισβητούσαν τις αγαθές προθέσεις της κυβέρνησης, έχουν επιβεβαιωθεί πολλάκις, αυτή επιμένει να τους λοιδορεί, θεωρώντας τους αρνητές της επιστήμης, περιθωριακούς και οπισθοδρομικούς.
 18. Γιατί, οι ίδιοι άνθρωποι (όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, που έσκιζε τα ιμάτια του) έλεγαν ότι η ψηφιακή ταυτότητα μας οδηγεί στον απόλυτο ολοκληρωτισμό, τώρα προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο.
 19. Γιατί, επιχειρήματα του τύπου ότι είναι το ίδιο με το κινητό και ότι δεν αλλάζει κάτι, δεν πείθουν. Ποιος με υποχρεώνει με απειλή προστίμου να αγοράσω κινητό, ποιος με υποχρεώνει να το έχω πάντα μαζί μου, ποιος με τρέχει στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων αν δεν έχω κινητό και κυρίως ποιος με τιμωρεί αν το χάσω ή αν το καταστρέψω;
 20. Γιατί, δεν βρίσκω το λόγο ένα έγγραφο ταυτοποίησης να εμπεριέχει όλα τα στοιχεία που αφορούν το άτομο μου, ακόμη και ευαίσθητα δεδομένα και που ανά πάσα στιγμή χάκερς (όπως έχουν ήδη ομολογήσει) μπορούν να τα υποκλέψουν, να τα παραποιήσουν ή ακόμη χειρότερα να τα χρησιμοποιήσουν κατά το δοκούν.
 21. Γιατί, τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται θα διαχειρίζονται από μια ιδιωτική εξουσία, που θα έχει τον απόλυτο έλεγχο πάνω μου και που με το πάτημα ενός κουμπιού θα μπορεί να με εξαφανίσει κοινωνικά.
 22. Γιατί, δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς του τύπου «χωρίς την ψηφιακή ταυτότητα ούτε σπίρτα δεν θα μπορείτε να αγοράσετε» (όπως δήλωσε παπαγαλάκι του καθεστώτος)
 23. Γιατί, όσα μας επιβεβαιώνουν ότι γίνονται για το καλό μας, στο τέλος καταλήγουν εις βάρος μας.
 24. Γιατί, για τις ζωές μας αποφασίζουμε εμείς οι ίδιοι και όχι τα πιόνια του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ.

Γι αυτό λέμε ΟΧΙ στις ψηφιακές ταυτότητες!

Έλενα Καράμπελα

Αφήστε ένα σχόλιο