‘Αδοξο τέλος για το εμβόλιο AstraZeneca

<span>‘Αδοξο τέλος για το εμβόλιο AstraZeneca</span>

 

 

 

 

Αποσύρεται σε όλο τον κόσμο το εμβόλιο της ΑstraZeneca

Σχεδόν τρία χρόνια μετά από την πλήρη αποθέωση, η ΑstraZeneca ανακοίνωσε πως αποσύρει το εμβόλιο κατά της covid-19, με το οποίο εμβολιάστηκαν εκατομμύρια πολίτες ανά τον κόσμο.

Στις 27 Μαρτίου ο Eυρωπαϊκός Oργανισμός Φαρμάκων έκανε δεκτή την αίτηση για κατάργηση του εμβολίου, μια απόφαση που τέθηκε σε ισχύ από χτες.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι ο λόγος για την απόσυρση του εμβολίου είναι καθαρά εμπορικός, καθώς τα εμβόλια των άλλων εταιρειών είναι επικαιροποιημένα και στοχεύουν σε νέες παραλλαγές, κάτι που δεν συμβαίνει με το σκεύασμα της AstraZeneca. Η απόφαση όμως έρχεται τη στιγμή που ο φαρμακευτικός γίγαντας έχει μηνυθεί σε ομαδική αγωγή με τους ισχυρισμούς ότι το εμβόλιο του προκάλεσε θάνατο και σοβαρές παρενέργειες.

Έπαθα 2 θρομβώσεις 12 μέρες μετά τον εμβολιασμό μου με AstraZeneca” – Σοκάρει η καταγγελία ασθενούς

Ο κ. Μεταξάκης είναι ο πρώτος Έλληνας που έχει καταθέσει μήνυση κατά της AstraZeneca για τις παρενέργειες που εμβολίου και μίλησε για την περιπέτεια της υγείας του.

Άλλωστε και η AstraZeneca έχει παραδεχθεί σε δικαστικά έγγραφα πως το εμβόλιο της για τον κορωνοϊό, μπορεί να προκαλέσει σπάνιες παρενέργειες.

Χωρίς έρευνες και δίχως τεκμηριωμένες επιστημονικές απαντήσεις, συνεχίζουν να χάνουν τη ζωή τους στη χώρα μας χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο ξαφνικά και ανεξήγητα.

Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται …γιατί και αν αναγνωριστεί δεν μπορεί να διορθωθεί!

 

Αφήστε ένα σχόλιο