ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

<span>ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ</span>

               

 

 

                                                               Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΓΙΝΕ ΚΟΛΑΣΗ

Πανευρωπαϊκή «πρωταθλήτρια» σε άγχος και κατάθλιψη η Ελλάδα. Η Ελλάδα μας χαρακτηρίστηκε ως η πιο αγχωτική και καταθλιπτική χώρα στην Ευρώπη. Ποιός να το φανταστεί! Η  μοναδική σε φυσική ομορφιά    πατρίδα μας αναδείχθηκε ως η πιο αγχωτική χώρα στην Ευρώπη για να ζει κανείς, σύμφωνα με μελέτη, που διεξήχθη από ειδικούς της CBD

Η χώρα του ήλιου και της θάλασσας, της παρέας, του γλεντιού, της φιλοξενίας, του γέλιου,  ουδέποτε στην ιστορία της δεν είχε τέτοιου είδους προβλήματα και ζητήματα ψυχικής υγείας.

Γιατί οδηγηθήκαμε σε αυτό το σημείο;

Η κατάθλιψη είναι και η βασική αιτία για την δημογραφική κατάρρευση και την αρνητική ανάπτυξη που έχει κάθε χρόνο η χώρα ορίζοντας ως σημείο αναφοράς το 2009.

Μία χρονιά σημαδιακή η οποία ήταν η τελευταία προμνημονιακή χρονιά.

Έτσι λοιπόν η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό καταθλιπτικών ανθρώπων το οποίο φτάνει το 6,52%!

Την ακολουθούν στις επόμενες τέσσερις θέσεις, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Παλαιστίνη και η Τυνησία!

Όλως τυχαίως η Ισπανία και η Πορτογαλία είχαν κι αυτές μνημονιακά προβλήματα. Ή δε Παλαιστίνη είναι μία περιοχή που όλοι γνωρίζουμε πως μόνο το άγχος της επιβίωσης από την βία και τους βομβαρδισμούς είναι αρκετό για να προκαλέσει κατάθλιψη.

Και όμως, η Παλαιστίνη βρίσκεται στην τέταρτη θέση και όχι στην πρώτη όπως η Ελλάδα που έχει την θλιβερή πρωτιά.

Πώς λοιπόν φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο; Θα πρέπει να δώσουν μία απάντηση οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Οι αριθμοί μιλούν ξεκάθαρα και ας προσπαθούν καθημερινά τα ελεγχόμενα ΜΜΕ να μας πείσουν  ότι όλα στη χώρα πηγαίνουν  καλά και οι πολίτες από την οικονομική ανάπτυξη που βιώνουν, κάνουν ταξίδια και διακοπές μεγάλης διάρκειας μιας που δεν ξέρουν που να… πρωτοξοδέψουν τα χρήματα τους!

Η κατάθλιψη προέρχεται πρωτίστως από την οικονομική ανέχεια, η οποία δημιουργήθηκε από τα μνημόνια και η οικονομική αυτή ανέχεια φέρνει και την δημογραφική κατάρρευση, καθώς κανείς δεν πιστεύει ότι με τόσο χαμηλές αποδοχές και με τόσο μεγάλο κόστος ζωής, μπορεί να δημιουργήσει μία οικογένεια.

Επίσης διογκώθηκε και από το διαρκή βομβαρδισμό των αρνητικών ειδήσεων που καλλιεργούν τον τρόμο και μπολιάζουν με φόβο τις ψυχές των πολιτών.  Μια ατελείωτη απειλή μας δηλητηριάζει καθημερινά δημιουργώντας την αίσθηση της ανημποριάς μπροστά στα δεινά που μας περιμένουν. Έχοντας ήδη την εμπειρία των λοκνταουν, της ανεργίας, των  εισροών των μεταναστών που κατακλύζουν τη χώρα, της απειλής του πολέμου, της κλιματικής αλλαγής, της εγκληματικότητας ο πολίτης απομονώνεται και ζητά ανακούφιση στα χάπια και στις ουσίες.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι δεν  υπάρχει υγεία χωρίς χαρά και ψυχική ισορροπία

Αφήστε ένα σχόλιο