Το CDC ψηφίζει να εμβολιαζονται μικρά παιδιά και βρέφη 6 μηνών

<span>Το CDC ψηφίζει να εμβολιαζονται μικρά παιδιά και βρέφη 6 μηνών</span>

Το κέντρο ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων (CDC) στις ΗΠΑ, ψηφίζει για το εάν θα συμπεριλάβει τα πειραματικά εμβόλια στο πρόγραμμα εμβολιασμού παιδιών συμπεριλαμβανομένου και βρέφη 6 μηνών.

Η συμβουλευτική επιτροπή στις πρακτικές ανοσοποίησης(ACIP), υπό το CDC, είναι προγραμματισμένο να ψηφίσει στης 19 Οκτωβρίου για το εάν θα προτείνεται το εμβόλιο για την CoVid-19 στο πρόγραμμα εμβολιασμών ρουτίνας για τα παιδιά.

Το πρόγραμμα Vaccines for Children (VFC) είναι ‘’ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται ομοσπονδιακά και παρέχει εμβόλια άνευ κόστους σε παιδιά που υπό άλλες συνθήκες δεν θα εμβολιάζονταν εξαιτίας της ανικανότητας τους να ανταπεξέλθουν οικονομικά’’, σύμφωνα με το CDC.
Η επιτροπή έχει ως χρέος της να συμβουλεύει τον διευθυντή του CDC σχετικά με τη χρήση ανοσοποιητικών παραγόντων. Επιπρόσθετα, υπό τον νόμο 42 U.S.C 1396s, η επιτροπή έχει το πληρεξούσιο να εγκαθιδρύει, να αξιολογεί και να αναθεωρεί τα υπό χορήγηση εμβόλια σε παιδιά επιλέξιμα για το πρόγραμμα VFC. Επίσης έχει ρόλο και στον προγραμματισμό της περιόδου δοσολογίας, δοσοληψίας και των αντενδείξεων στη χορήγηση των εμβολίων.

Η ατζέντα της συνάντησης θα περιέχει συζητήσεις για αρκετά εμβόλια μεταξύ των οποίων και αυτό για την CoVid-19, όπου θα γίνει ψηφοφορία για την συμπερίληψη στο πρόγραμμα VFC.

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Thomas Massie δήλωσε ότι σύμφωνα με έναν εξωτερικό δικηγόρο που εμπιστεύεται, αυτή η συνάντηση του CDC για να προστεθούν τα εμβόλια COVID στη λίστα με τα παιδικά εμβόλια θα ενεργοποιήσει ορισμένες υποχρεωτικότητες σε επίπεδο πολιτείας. Παραδείγματα που ανέφερε συμπεριλαμβάνουν την παρακολούθηση του σχολείου και την συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες. Επίσης θα παρέχει προστασία ευθύνης στις κατασκευάστριες εταιρίες.

Σύμφωνα με την παρουσίαση, το πρόγραμμα εμβολιασμού θα συμπεριλαμβάνει ηλικίες από βρέφη 6 μηνών ως και έφηβους 17 χρονών.Για την ενισχυτική δόση, τα μονοδοσικά εμβόλια δεν εγκρίνονται και μόνο τα αναβαθμισμένα δύο δόσεων έχουν εγκριθεί. Τα εμβόλια της Pfizer-BionTech είναι τα μόνα που εγκρίθηκαν για άτομα 5 ετών και πάνω, ενώ και της Pfizer και της Moderna έχουν εγκριθεί για 6 ετών και πάνω. Επιπλέον επιτρέπεται και η ανάμειξη των εμβολίων μεταξύ τους, με άλλα λόγια μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε Moderna και Pfizer (ζήτωωω) ανεξαρτήτως εάν τα πρώτα εμβόλια ήταν άλλης κατασκευάστριας εταιρίας.

Τέλος στην παρουσίαση ειπώθηκε πως τα οφέλη του εμβολιασμού υπερτερούν των γνωστών πιθανών ρίσκων, συμπεριλαμβανομένου του ‘’μικρού ρίσκου’’ μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας.

Ε.Τ

Leave a Comment